nubes dispersas
  • Màx: 18.95°
  • Mín: 13.93°
18°

Primera derrota del Mallorca

Perdé a Valladolid (1-0) i baixa a la tercera plaça de la classificació

105592
Biagini és interceptat per la defensa. | OMEGA.
1 VALLADOLID: César (2), Julio César (2), Peña (2), Santamaría (2), Torres Gómez (1), Vizcaíno (1), Marcos (1), Chema (2), Víctor (3), Alan Peternac (1) i Diego Klimowicz (2).
José Luis Pérez Caminero (1) substituí Diego Klimowicz en el minut 64; Eusebio Sacristan (-) entrà per Chema en el minut 78 i Alberto (-) suplí el lloc de Peternac en el minut 86.
0 MALLORCA: Roa (2), Olaizola (2), Marcelino (1), Siviero (1), Miquel Soler (2), Lauren (1), Engonga (1), Carreras (1), Ibagaza (1), Dani (1) i Biagini (1).
Arpón (1) substituí Carreras en el minut 62 i Ariel «Chupa» López (-) entrà per Miquel Soler en el minut 89.
ÀRBITRE: Carmona Méndez (2), del col·legi extremeny. Mostrà cartolina groga a Peternac en el minut 20 i a Miquel Soler en el minut 87.
GOL:
1-0: minut 18, Peternac remata amb un gran cop de cap una magnífica passada des de l'esquerra de Víctor.
INCIDÈNCIES: L'estadi Nuevo José Zorrilla registrà una entrada mitjana amb uns 18.000 espectadors presenciant el camp. La recaptació, 2.300.000 pessetes, es destinarà íntegrament als damnificats centreamericans de l'huracà Mitch. Nombrosos col·legials presenciaren el partit.

L'Estadi José Zorrila era conegut popularment fa uns anys com el camp de la pulmonia. Ahir el Mallorca, si més no, s'hi va refredar. El conjunt mallorquinista no només va perdre un partit a Valladolid, va perdre la imbatibilitat en l'actual campionat de Lliga i el lideratge de la Primera Divisió. El partit va resultar mogut, disputat, però amb poques oportunitats clares de gol. Un partit jugat la major part del temps en el centre del camp.

La primera part va ser molt disputada, amb un lleuger domini dels locals, i es va desenvolupar bàsicament a la zona central del camp. No hi va haver moltes opcions de gol, però va resultar entretinguda. El primer xut a porta va arribar en el minut 8, quan Klimowicz guanyà una pilota aèria a Marcelino i la passà ràpidament a Peternac, qui va executar un fort xut que va sortir llepant el travesser de Roa. Era el primer avís que el Valladolid jugava per guanyar.

I així, en el minut 18 va arribar el gol dels de Pucela. Va ser una bona combinació per la banda esquerra de l'atac local, que va resoldre Víctor amb un extraordinari servei que rematà Peternac a boca de canó al fons de la porteria mallorquinista. Roa, que semblava tenir les mans balbes, no va poder agafar la pilota i encaixà el quart que li fan al Mallorca en aquesta Lliga.

A partir del gol, el Mallorca intentà reaccionar tímidament i la primera oportunitat de marcar la va tenir Engonga en el minut 23 en rematar una passada a l'olla des de la banda esquerra. La pilota va sortir alta.

A poc a poc, el conjunt local anava recuperant el control de l'esfèric i el tàndem format per Víctor i Klimowicz deixava en evidència alguna de les mancances de la defensa mallorquina i obligava Roa a emprar-se a fons. Això és el que va passar en el minut 35 quan una combinació del mortífer duet local va ser avortada per dues grans aturades del porter argentí.

Els mallorquinistes només gaudiren de tres ocasions destacables, a més de la ja esmentada d'Engonga. Una, en el minut 31, quan Ibagaza culminà un embull a l'àrea local amb una rematada massa alta; una altra en el minut 38, quan el porter local César es va veure obligat a fer una gran aturada davant la rematada de Biagini. La tercera, la més clara de la primera meitat, arribà quan faltava un minut per al descans, quan Biagini protagonitzà un ràpid contracop que tancà amb un xut fort que César rebutjà.

La segona part va resultar més lenta, amb domini territorial del Mallorca, que va cercar amb intensitat i insistència la porteria local, tot i que tampoc no disposà de moltes oportunitats clares.

Engonga va inaugurar el rosari d'intents amb un xut des de fora de l'àrea en el minut 52, però la pilota sortí alta. Després, va ser Miquel Soler en el minut 70 qui rematà per acabar una magnífica internada per la banda esquerra. I set minuts més tard, Arpón ho tornava provar.

El Valladolid estava centrat a defensar la seva porteria i només llançava algun contracop com a rèplica al joc ja més ofenssiu del Reial Mallorca. Bàsicament, Víctor era qui protagonitzava els contraatacs locals, com els que va fer en els minuts 60 i 66.

A l'equip d'Héctor Cúper no li faltava voluntat ni ganes i intentava entrar per les bandes amb internades d'Olaizola o Lauren, per la dreta, i Miquel Soler per l'esquerra. Als de Cúper els faltava, emperò, profunditat. No hi havia manera de superar la sòlida defensa amb tres central que havia teixit Sergio Kresic i les ocasions clares no acabaven d'arribar. Els faltava això i Iovan Stankovic per treure els córners, que ahir Ibagaza va botar amb menys mestria i fortuna que el serbi.

El Mallorca, amo i senyor del partit en tota la segona meitat, ho veia possible, veia el gol de l'empat a prop, i Dani lluitava per obrir espais al davant, però encara era molt difícil entrar. La millor opció eren encara els xuts des de fora de l'àrea, que morien sempre a mans de César o sortien massa desviats.

En el temps de descompte, el Valladolid va disposar d'una oportunitat de gol que Alberto no va saber aprofitar.
En el final, el Mallorca se n'anà del Nuevo Zorrilla sense treure res de positiu, tot i que si hagués estat per lluita i per desgast, hauria merescut l'empat.

I el Valladolid, sense fer res de l'altre món, sumà tres punts, continuà amb la bona ratxa de resultat al seu estadi i derrotà el fins aleshores líder imbatut del torneig. Un Mallorca que, possiblement, va començar a perdre el partit dissabte a Son Sant Joan.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.