cielo claro
  • Màx: 22.63°
  • Mín: 13.08°
22°

El Drac Inca té l'obligació de guanyar

Una derrota davant el Leche Rio deixaria el conjunt de José Luis Abós en una situació dramàtica

Lamont hamilton.

SALVADOR RIPOLL. Palma.

El Bàsquet Inca disputà el segon partit a Mallorca, dels quatre que ha de jugar, i rep avui a les 21 hores al Palau d'Esports de la capital del Raiguer el conjunt gallec Lecho Río Breogán, de Lugo, quart classificat de la Lliga LEB Or. Els àrbitres designats són el valencià Zafra Guerra i el madrileny Fraile Carrasco.

Dimecres hi haurà derbi illenc al Palma Arena i una setmana més tard el cinc inquer s'enfronta a casa a L'Hospitalet. És una oportunitat de sortir de la zona de descens.

El conjunt entrenat per Paco García és a dos punts del tercer, l'Alacant Costa Blanca, i gaudeix d'un punt de renda sobre el cinquè, el Plus Pujol Lleida.

El club gallec és perillós a fora, amb sis victòries: a Saragossa (81-88), Burgos (75-86), Gandia (70-77), Santander (79-99), La Laguna (82-93) i Los Barrios (71-75). Al Pazo Universitario dos Deportes guanyà els dos representants mallorquins: 78-73 davant el Bàsquet Inca i 72-70 contra el Palma.

En la darrera jornada s'imposà 102-94, després del temps afegit i quan ja havia acabat el temps reglamentari amb empat a 87.

Paco García jugà amb el següent cinc inicial: Nacho Ordin, ex-ACB amb el Granada i Bruesa, de base; el nord-americà Maurice Jeffers i Héctor García, ex-ACB d'Alacant i Reial Madrid, d'alers; i el completaren els dos pivots Roberto Morentín i l'internacional australià Danny Kickert. Entre els no titualrs cal ressaltar el portuguès Joao Gomes; l'«MVP» contra el Ciudad de Huelva Wade, Clark i el català Roger Fornàs.

El Bàsquet Inca derrotà en la darrera ronda el Melilla Baloncesto per 84-82 en el darrer instant.

El tècnic José Lusi Abós declarà que «l'equip està mentalment molt bé. De prova serveix que dels sis darrers partits hem sumat tres victòries i els altres tres s'han perdut en el darrer minut. No hi ha diferències en la LEB Or. La dificultat és la mateixa jugant contra el primer que contra el darrer classificat».

El darrer reforç del club del Raiguer, Tomás López, no debutà contra el Melilla, però avui pot tenir la seva primera oportunitat al Palau d'Esports.

La defensa tornarà a ser la clau dels homes de José Luis Abós i tampoc no es pot perdonar en atac. Els jugadors han d'aprofitar amb millors estadístiques els seus llançaments.

La directiva confia que l'afició, considerada una de les millors de la lliga LEB Or, tornarà a ser un jugador més del Bàsquet Inca. Els punts no es poden escapar del Palau d'Esports inquer, avui vespre, contra el gallet gallec.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.