cielo claro
  • Màx: 19.4°
  • Mín: 9.32°
19°

El canal 33 estrena 'Margalida', un documental sobre Margalida Bover, companya de vida de Salvador Puig Antich

214845

El 30 de maig es va complir el 75è aniversari del naixement de Salvador Puig Antich. Coincidint amb aquest fet, aquest dijous, a les 23 hores, 'El documental', al canal 33, estrena 'Margalida', un documental de Constança Amengual i Francesca Mas que narra la història de Margalida Bover, la que fou la companya de vida de l'anarquista condemnat a mort i assassinat durant la dictadura franquista.

El 1975, el cantautor Joan Isaac compon la seva cançó més coneguda, 'A Margalida'. És una cançó que parla d’una dona que va desaparèixer perquè quan tenia vint-i-un anys va perdre el seu amant. Era el jove anarquista Salvador Puig Antich, l’últim condemnat a mort per garrot a l’Espanya de Franco.

Margalida Bover viu ara a Capdepera. Està jubilada i viu sola, en un pis vora la mar. Li encanta llegir, fer llargues passejades i quedar amb els amics. Un dia, rep una trucada d’un escriptor de Barcelona que la convida a anar a un homenatge a Puig Antich. Quaranta-cinc anys més tard, Margalida decideix reviure aquella història.

Després de molt de temps desapareguda, està preparada per a fer front als fantasmes del passat i tancar les ferides que sempre l’han acompanyada. A manera de catarsi, es proposa fer un viatge físic i emocional a una època i a un món que ja no li pertanyen.

Aquest món passat es fa present a partir de moltes converses i de les cartes recuperades que l’amant li va escriure des de la presó abans de morir. Alhora, Margalida fa el seu camí i ens situa en un moment actual on no tot ha canviat.

'Margalida' és una producció de Novembre Films amb la participació d’IB3 i el suport de l’Ajuntament de Manacor.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per escardapenyes, fa 11 mesos
Le veurem en molt de gust i emoció, com vam fer amb la pelicula.
Serà un testimoni important sobre l'assassinat de
Salvador, carregat de mantides de la policia i dels que el jutjaren sobre la trajectòria de les bales que és dispararen entre ells.
Salut i República
Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente