algo de nubes
  • Màx: 19.08°
  • Mín: 9.02°
18°

Els Escènica desafien el futbol

Els primers premis de teatre i dansa de les llles Balears s'entregaran dilluns a vespre en una gala al teatre Principal de Palma. L'espectacle, creat a l'Arxipèlag, “competirà” amb el Barça-Madrid

43112
La darrera producció de Mort de Dama, dirigida per Rafel Duran és una de les més nominades. | R.C.

Les arts escèniques i la dansa desafiaran dilluns un altre espectacle ben cobejat: el futbol. Els organitzadors dels premis Escènica no estan gens preocupats pel seguiment del Barça-Madrid, encara que de ben segur no en faltaran referències durant la gala que se celebrarà dilluns, a partir de les 22.50 hores, al teatre Principal. "Serà una vetlada per recordar", manifestava ahir el director de Fanteatre i col·laborador de dBalears, Javier Matesanz, instigadors de la cerimònia.

Es tracta d'una gala, per cert, que és una reivindicació històrica del sector des de fa més de vint anys, com subratllà ahir el delegat de Teatrre del Govern, Josep Ramon Cerdà, i que premiarà els millors espectacles produïts a les Balears d'ençà l'1 de gener de 2009 al 31 de juliol de 2010.

Dansa, millor actriu, millor espectacle, millor dramatúrgia i text original són algunes de les 12 categories en concurs, a les quals opten fins a 21 companyies teatrals o de dansa. Menció especial tindran també els tres guardons honorífics que entregaran els organitzadors a persones o entitats vinculades amb el teatre d'arreu de les Illes.

Els tres premis Escènica d'honor seran per a Carles Fabregat, director de l'espai de Can Ventosa, a Eivissa; per als premis Born de texts teatrals de Menorca; i el guardó que "desgraciadament haurà de ser a títol pòstum per a Catalina Valls", declarà Matesanz. Valls serà recordada a través d'un muntatge d'imatge on es remarcarà la seva extensa trajectòria sobre els escenaris i que es mantingué en actiu fins al darrer moment.

Els actors Rodo Gener i Joan Miquel Artigues seran els encarregats de conduir aquesta gala, que inclourà la representació de fragments d'espectacles "i qualque sorpresa", avançà Matensanz. Serà, en definitiva, un espectacle més que es retransmetrà en directe a les 22.55 hores amb l'inici de l'actuació de Causes i atzars i que comprèn, també, el lliurament dels ajuts als Projectes escènics Palma 2010, que atorga l'Ajuntament de Ciutat. Aquests seran per a La història robada, de La Fornal; Tot, de Produccions de Ferro, i Malasombra, de la companyia Auments. Matesanz destacà, així mateix, la implicació del sector teatral balear per posar en marxa aquests premis, que són "una festa". "Aquí no hi haurà ni vencedors ni vençuts: qui hi guanya és el teatre", apuntà, mentre recordava que la platea del Principal ja està coberta i que les entrades -de franc- es poden recollir a la taquilla.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per xiulo, fa mes de 13 anys

i na belen esteban,,,vendra????

Valoració:1menosmas
Per Costa, fa mes de 13 anys

Au, els ninets ja tenen els seus premiets. Provincians, que sou uns provincians!

Valoració:2menosmas
Per Pep, fa mes de 13 anys

Els ha costat Deu i ajuda omplir la platea. Les telefonades i copets a l'esquena fan fum....de totes maneres Molta merda!!!

Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente