muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 9.56°
13°

Nova etapa teatral a Ciutat

El Trui Teatre retarda la seva gala d'inauguració al proper 16 de desembre per no coincidir amb un homenatge al tennista Carles Moyà. Mentrestant, la programació prevista continuarà endavant

43104
Poc queda per enllestir d'aquest nou espai escènic a La Salle. | J.Morey

El Trui Teatre aterra en la vida cultural de Palma amb el propòsit de "completar l'oferta de la ciutat". "No volem convertir-nos en conpetència del que ja hi ha", assegura Miki Jaume, gerent del recinte. Malgrat que la cerimònia d'inauguració s'havia previst per al proper 1 de desembre, s'ha ajornat a dia 16 per tal de no coincidir amb l'homenatge al tennista Carles Moyà. Mentre arriba la gala, la direcció durà endavant la programació prevista, que inclou una actuació de Raimundo Amador i Cati Clavet el 3 de desembre i la representació del nou muntatge de Gabino Diego, que aterrarà al teatre de La Salle els dies 7 i 8. "En la gala d'inauguració volem exposar la filosofia d'aquest nou espai i les ganes que tenim que Mallorca l'aculli com a nova casa cultural", comenta Jaume.

"Volem oferir molta varietat, però sempre dins un ventall d'espectacles moderns", hi afegeix. "Trui va començar l'any 1978 i es bolcà en el jazz, amb actuacions com les de Ray Charles, Ella Fitzgerald i B.B. King. Els estils i els artistes s'han anat ampliant i ara hi havia moltes ganes de tenir una sala que sigui la casa de tothom", declara.
El que no ha d'ocórrer és que el Trui Teatre es converteixi en el recinte particular de Trui Espectacles. "Treballam en molts de llocs de l'illa i ho volem continuar fent", sentencia Miki Jaume. "Aquest no és més que un altre escenari a disposició dels artistes i les companyies". Tanmateix, no tan sols d'art viurà el Trui Teatre. També hi haurà tota una part de convencions, congressos, conferències, etc. en aquest nou espai del col·legi de La Salle. "Tenim unes condicions òptimes pel fet de disposar d'aparcament i d'un espai exterior considerable", assenyala el responsable.

Per suposat, i tenint en compte que es tracta d'un equipament ubicat en un centre educatiu, oferirà una part educativa. "Tenim una relació molt estreta amb l'escola i el nostre acord és per moltíssims d'anys. Aquesta és la seva casa", indica el gerent. "Hi ha una programació d'espectacles infantils a la qual també acudiran altres col·legis. Això sí, els infants de La Salle tindran la sort de tenir la sala a només uns metres de les aules", recorda.
Miki Jaume subratllà ahir el caràcter obert que tindrà el Trui Teatre, que estarà disponible "per a qualsevol tipus d'artista". "Volem que la nostra oferta sigui com més variada millor. Hi ha pocs teatres amb les condicions que tenim i la gent té moltes ganes de fer coses. Cal deixar crear els artistes i oferir espais perquè es mostrin".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.