nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Organitzen un espectacle de divulgació científica per a apropar la ciència a la ciutadania amb «humor i escepticisme»

201831

La Universitat de les Illes Balears (UIB) i la plataforma de divulgació científica Naukas organitzen conjuntament l’espectacle 'Naukas Palma, 360º de ciència', que es farà el dissabte 15 d’octubre al Palau de Congressos de Palma.

Aquest esdeveniment farà a pujar a l’escenari tres presentadors i 16 ponents, entre investigadors i divulgadors científics de les Illes Balears i d’arreu de l’Estat, que amb un llenguatge molt planer, atractiu i comprensible per a tothom, aproparan la ciència a tot tipus d’espectadors: públic familiar i de totes les edats, escolars de primària i secundària, estudiants universitaris, professors i investigadors.

L’espectacle serà gratuït i es desenvoluparà en dues sessions de matí i horabaixa, de 10 a 13.30 hores i de 17 a 20 hores. Els ponents explicaran de manera divulgativa avenços científics relacionats amb astrofísica, química, matemàtiques, geologia, biomedicina, arqueologia, oceanografia, canvi climàtic, fisiologia vegetal, biologia, filosofia, il·lustració científica, etc.

Aquesta activitat està organitzada conjuntament per la Universitat de les Illes Balears i Naukas, amb el suport del Govern, l’Ajuntament de Palma i Redeia.

Lliurament de premis del III Concurs de Divulgació Científica de la UIB

En el decurs de l’esdeveniment tendrà lloc el lliurament dels premis del III Concurs de Divulgació Científica de la UIB, adreçat al personal investigador d’aquesta universitat i amb la col·laboració de la plataforma The Conversation.

Ciència, escepticisme i humor

Naukas és una plataforma de divulgació científica formada per més de 160 investigadors, professors, periodistes i científics i que ha esdevingut el web de ciència més visitat de l'Estat espanyol. Actualment, rep al voltant d'1 milió de visites al mes, disposa d'una xarxa de webs formada per 15 blocs i ha dut a terme nombroses activitats divulgatives. Des del 2011, organitza unes jornades de divulgació científica a Bilbao i, des del 2016, també a altres ciutats, que es desenvolupen sempre tractant d’unir tres elements: ciència, escepticisme i humor. L’objectiu d’aquestes activitats presencials és popularitzar la ciència, sense treure-li gens del seu rigor, posant-la damunt d’un escenari perquè els espectadors la facin seva, l’aplaudeixin i la gaudeixin.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.