algo de nubes
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 8.9°
16°

L'OCB homenatja Pere PAVIA aquest dijous a Can Alcover

185119

Aquest dijous, 24 de juny, festa de Sant Joan, a Can Alcover, se celebrarà a les 19.00 h l’acte d’homenatge a l’artista Pere PAVIA, la família del qual ha cedit a l’entitat un dels conjunts escultòrics més rellevants de l’escultor: 'Les tres gràcies' i que es presentaran, totalment integrades a la seu de l’OCB, dijous horabaixa.

L’OCB, després de la mort de l’artista als 93 anys, el 2020, decidí il·lustrar el calendari anual de 2021 amb reproduccions de la seva obra. Per la fira de maig i en col·laboració amb l’Ajuntament de Sencelles, es feu a Can Garau, una completa exposició, sobretot de pintures i dibuixos, alguns d’ells obra inèdita Pavia i plafons que explicaven totes les facetes de PAVIA, com la teatral o la d’activista antifranquista. Finalment, l’11 de juliol, es tancaran els actes d’homenatge amb la mostra de pintura PAVIA, dels anys 60 - 70 del passat segle, quan a més de l’escultor, es va destapar el PAVIA pintor, coincidint amb el PAVIA mim i mestre.

A l’acte de dia 24 a Can Alcover, donarà la benvinguda, en nom de la família PAVIA - Moll, Sara Martínez Moll, filla i biògrafa de l’artista. Macià Fiol, estudiant de l’ESADIB; Andreu Ferrer, l’editor i bon amic de l’artista i M. Antònia Font, amiga, activista i alumna seva, llegiran uns curts textos, d’amics escriptors i poetes des de 1955, quan sols es podia editar en castellà, que ens parlen de la seva trajectòria artística i humana. També es farà la lectura d’un escrit seu que explica les peripècies de la seva obra 'Dona Cosint', premiada al 1957, que va ser fosa en bronze i situada a petició dels veïnats i comerciants, a la plaça Verge de la Salut del carrer de Sant Miquel, el 1982. Finalment es llegirà un microconte escrit pel propi Pavia i es projectarà el vídeo Cesc Mulet i el seu equip de La Periferica, va obsequiar a la família, en fer un any de la seva mort.

La família agraeix, a l’OCB i a tots els presents o col·laboradors en aquests actes, el suport rebut i el reconeixement del seu pare com a artista, pedagog teatral i lluitador pels drets i les llibertats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.