cielo claro
  • Màx: 14°
  • Mín:
13°

El Temps de les Arts fa una crida a signar el manifest 'Per una nova cultura compartida i oberta al món'

El Temps de les Arts prepara, per al dia 20 de juny, l’acte de lliurament dels Premis El Temps de les Arts. Es tracta d’uns guardons que han creat, de manera conjunta, el portal web El Temps de les Arts (www.tempsarts.cat), la Xarxa Vives d’Universitats –que representa i coordina les 22 universitats amb vincles històrics, culturals i lingüístics en comú- i la Federació Llull, integrada per Òmnium Cultural, l’Obra Cultural Balear i Acció Cultural del País Valencià.

L’objectiu d’aquests premis és impulsar la cultura del conjunt de territoris de parla catalana. I ho fan enguany, també, per a contribuir a la recuperació del sector cultural, durament castigat per la pandèmia. El jurat, de reconegut prestigi, reconeixerà la creativitat i la innovació en diferents àmbits artístics: Arts visuals, Arts escèniques, Música clàssica, Música popular, Arquitectura i Patrimoni. El termini de presentació de les candidatures va finalitzar el passat mes de gener i s'ha obtengut una gran participació: s’hi han presentat un total de 532 projectes.

La cerimònia estarà dirigida per Lluís Danés, guardonat recentment amb cinc Premis Gaudí, i es farà de manera simultània des de sis indrets diferents del país: València, Barcelona, Palma, Andorra, Perpinyà i l’Alguer. Les televisions i ràdios públiques de Catalunya, el País Valencià, Andorra i les Balears en faran la retransmissió. I a més hi participaran, de manera activa, els principals mitjans de comunicació dels respectius territoris.

«Estem segurs que aquest serà un acte que marcarà un punt d’inflexió en la política cultural del país. Aquest és, al capdavall, el motiu pel qual organitzem els Premis. Més enllà de la celebració en si, el que volem és aprofitar el moment per a conscienciar la població de la necessitat d’enfortir la cultura compartida d’aquest país», han explicat. Aquesta motivació l’expliquen en el manifest 'Per una nova cultura compartida i oberta al món', i fan una crida a signar-lo (https://tempsarts.cat/manifest/#signa) per a poder comptar amb tot el suport possible. «La idea és impulsar el web d’El Temps de les Arts i transformar-lo en el portal digital en què estigui representada la cultura de tot el país, entenent-la com un bé essencial, com un patrimoni a preservar, a donar a conéixer i a internacionalitzar. Això es farà a còpia de visibilitzar la cultura del país, tant la del passat com la del present, així com els elements d’avantguarda, i traduint els articles a l’anglés perquè arriben a tot arreu», han remarcat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.