cielo claro
  • Màx: 21.73°
  • Mín: 13.08°
21°

Escola Valenciana aposta per l’excel·lència de l’ensenyament en valencià

El lliurament del Premi Internacional Linguapax a Escola Valenciana durant la XIIa Nit d’Escola Valenciana per part del Dr. Fernand de Varennes. | Escola Valenciana

Escola Valenciana aposta per l’ensenyament de qualitat en valencià. L’entitat ha consultat una comissió d’experts de la comunitat educativa i fruit d’aquestes reunions ha sorgit la definició de les deu raons més rellevants per les quals l’aprenentatge amb metodologia d’immersió en valencià és el programa òptim.

El primer argument que llança l’entitat cívica per a afirmar que la línia en valencià és sinònim d’excel·lència educativa és “El plurilingüisme com a força i oportunitat”, i ve de la mà de la UNESCO: «el plurilingüisme constitueix una força i una oportunitat per a la humanitat», així que aprendre llengües i sumar llengües és un enriquiment personal i social al qual tothom ha de tindre accés.

En aquesta línia, tot fent referència al decàleg, Vicent Moreno, president de l’entitat, n’ha destacat un dels punts clau: «la ciutadania ha de saber que l’alumnat escolaritzat en valencià adquireix la capacitat de comunicar-se de forma equilibrada en qualsevol llengua del país que, per llei, té dret a aprendre i a usar en qualsevol context» i aquesta qualitat, ha afegit, «serà profitosa per al futur professional dels alumnes, quan accedisquen al món laboral.»

Segons l’entitat, entre el ventall d’oportunitats i les sortides laborals que possibilita l’ensenyament en valencià cal al·ludir, d’una banda, a la importància d’assegurar un domini semblant de les dues llengües oficials del país i, d’altra banda, a la major facilitat en l’aprenentatge de llengües.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Idò sí, fa mes de 8 anys

El que els cal als valencians és que no tenguin vergonya de parlar la seva llengua en tot lloc i en tota ocasió, i que prenguin consciència de la llengua que parlen, i del seu abast, i de la seva utilitat.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente