muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
17°

Anna Petrus presenta 'Aniversari' en el festival de cinema de Montreal

1110
Aniversari', narra l'aniversari de Carla, una al·lota de cinc anys que viu amb el seu pare. | Grup Serra

La directora menorquina Anna Petrus presenta aquest cap de setmana el seu segon curtmetratge, titulat Aniversari, en el Festival des Films du Monde de Mont-real. La mostra, un dels 14 festivals de classe A que hi ha al món, començà dijous i finalitzarà el pròxim 2 de setembre.

En concret, el curt de la cineasta participa en la secció Focus on World Cinema. El curtmetratge Aniversari, produït per Escàndol Films, se centra en el dia d'aniversari de Carla, una al·lota de cinc anys que viu amb el seu pare. La primera projecció està prevista per avui diumenge i la segona per dissabte dia 31.

Petrus, nascuda a Menorca el 1978, es va llicenciar en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona el 2001 i va estudiar cinema a través dels tallers impartits per Víctor Erice i Pedro Costa.

L'any 2000 va dirigir el seu primer curtmetratge de ficció titulat Gínjols grocs, quan són verds, que va ser seleccionat en diversos festivals d'arreu de l'Estat. El seu interès pel gènere documental la va dur el 2006 a dirigir seu primer curt, Es Llogaret, produït per Televisió de Catalunya per al programa Taller.doc del Canal 33.

Durant el 2009, Petrus dirigeix el seu segon documental titulat L'oblit a l'oli en què tracta la depredació turística del paisatge menorquí a través de la pintura del seu avi.

Extensa carrera
Anna Petrus ha dirigit també diversos projectes per a diferents centres de cultura com, per exemple, La paraula visqui (2007), vídeo-instal·lació produïda pel CCCB i inclosa en l'exposició 'Cultura catalana. Singular i universal' de la fira del llibre de Frankfurt de 2007.

Durant el 2010 va finalitzar el curtmetratge experimental 345 segons del meu viatge a Nova York que va ser seleccionat en el cicle NewFilmmakers de l'Anthology Film Archives, una institució considerada com el bressol del cinema underground novaiorquès.

També ha dirigit Trumpet, que ha participat en el Short Film Corner del Festival de Cannes 2011 i que ha estat seleccionat en el Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. Durant el 2011 dirigí, al costat de Manu Balaguer, Cartes a una desconeguda.

Paral·lelament, Petrus exerceix de crítica cinematogràfica en mitjans com Dirigit per, el suplement 'Cultura/segon' de La Vanguardia o De Cine.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.