algo de nubes
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 9.71°
10°

«La llengua n'és la veu, l'ànima del poble»

Maria del Mar Bonet presenta 'Fira encesa' dijous al Trui Teatre

21084
L'artista mallorquina homenatja al seu nou treball el poeta Bartomeu Rosselló-Pòrcel en el centenari del seu naixement. | Miquel A.Cañellas

Fira encesa és el títol del darrer treball discogràfic de Maria del Mar Bonet, que recull tots els enregistraments dels poemes de Bartomeu Rosselló Pòrcel musicats per la cantant mallorquina (més tres temes nous), i que arriba al mercat coincidint amb el centenari del naixement del poeta palmesà. Bonet el presentarà a Ciutat el proper dijous sobre l'escenari del Trui Teatre (21 hores). El recital també inclourà textos musicats de Blai Bonet, Joan Alcover, Costa i Llobera i Salvador Espriu.

“Bartomeu Rosselló Pòrcel ha marcat un abans i un després a la meva carrera, i ho va fer just en el moment en què havia de decidir el que volia fer”, explica Bonet. “És un poeta impressionant i no l'he deixat de cantar mai. Sempre l'he duit a tots els meus repertoris, malgrat que encara no l'he acabat de musicar”, afegeix.

El centenari del naixement de Rosselló Pòrcel no ha tengut molt de ressò a les institucions polítiques governades per un Partit Popular immers en diversos fronts lingüístics i educatius. “Hi ha una provocació constant i s'està utilitzant una cosa molt íntima, que és la llengua. Punxen un punt molt sensible del país i el maltracten, el manipulen malament perquè saben que tot anava bé”, manifesta la cantant mallorquina. “S'utilitza la gent que parla sense saber per provocar l'enfrontament. La nostra llengua és la veu, l'ànima del poble”, continua.

Per a Maria del Mar Bonet, allò que caldria fer és “deixar les coses en mans dels que saben”. Però això és gairebé impossible perquè “hi ha unes profundes ganes de manipular, separar i fer discutir la gent”. “Estan molt equivocats, però d'una manera malintencionada”, sentència la cantant, qui creu que l'única manera de sortir endavant és “estar units, defensar-mos i dir el que pensam”.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Aina, fa mes de 10 anys

¿No se pot entendre que es que no esteim d'acord amb això d'es paisos Catalàns en realitat es perque defensam es Mallorquì?

http://img850.imageshack.us/img850/8339/noensrepresenta.jpg

Valoració:0menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 10 anys

"Punxen un punt molt sensible del país i el maltracten...". Més aviat maltracten es país, sa gent, a través de sa llengua

Valoració:-1menosmas
Per II*II, fa mes de 10 anys

@Un de tants:

La nació espanyola existeix; però no ens inclou a nosaltres. L'estat que ells dominen sí que és un estat plurinacional una de les nacions del qual és Espanya. L'estat -oficialment "Reino de España"- administra també part del territori de la nació catalana. Quant a la resta del nostre territori nacional és administrat: una part per la República francesa, una altra per la República italiana i una altra pel Principat d'Andorra.

Valoració:0menosmas
Per TONI, fa mes de 10 anys

Doncs això, ens volen robar l'ànima.

Valoració:1menosmas
Per Un de tants, fa mes de 10 anys

a Un català:

em recorda quan anava a l'escola i feiem classes de FEN (Formación del Espiritu Naci-onal)

Per cert: Espanya no és una nació és un estat plurinacional. Existeix una nació catalana i no una nació espanyola.

Valoració:3menosmas
Per Un de tants, fa mes de 10 anys

a Sa gran mentida

de gonelles i butiflers, els Països Catalans n'estan farcits i tu n'ets un d'ells.

Valoració:4menosmas
Per Un català, fa mes de 10 anys

CATALUÑA REGIONAL HISPANICA!!!AIXI SERA I AIXI QUEDARA!!!LES PECULIARITATS REGIONALS CATALANES ESTAN ESTRETAMENT LLIGADES ALS ORIGENS FUNDACIONALS DE LA NACIO I REINO DE ESPAÑA!!SOM UN SOL DESTI I UN SOL BLOG COMPACTE IL-LUMINAT PER LA IL-LUSTRACIÓ DE JOVELLANOS I GODOY!!!SOM UNA MATEIXA COSA,SI,SI!!!SOM UNA SOLA CULTURA!!AMB PETITES I MINISCULES DIFERENCIES!!!CATALUÑA REGIONAL ES DEU A ESPAÑA!!!LA SANG HISPANICA INVICTA CIRCULA PER TOT CATALUÑA I LES SEVES TRADICIONS MES PRIMITIVES!!ES UN SOL COS I UN SOL ESPERIT!!UNA SOLA LLUITA!!EL CARACTER CATALA, A COPS I SOVINT MERCENARI I VENUT AL MILLOR PAGADOR A COL-LABORAT ESTRETAMENT DURANT SEGLES AMB LA CONSTRUCCIÓ DE LA NACIÓ ESPAÑOLA!!!som part d´ella!!i per tant la sang catalana corre per la CULTURA DE GRAN HISPANIA AUGUSTA!!!SIGUEM RESPECTUOSOS AMB EL NOSTRE PASSAT I PRESENT!!SOM CATALANS-ESPAÑOLS!!

Valoració:-8menosmas
Per sereno, fa mes de 10 anys

La veu d'un poble,... idó vaja quin poble, Maria del Mar, farcit de curts, covards, renegats i forasters. A´questa és la realitat, al menys des de fa uns 300 anys.

Valoració:-3menosmas
Per Un de tants, fa mes de 10 anys

el gran problema que tenim és que pel PP i uns quants seguidors, tots els intelectuals, poetes, cantants, etc, etc, etc que han escrit i escriuen la seva obra en la lléngua pròpia de les nostres Illes els considera traidors catalanistes. Qui són ells (PP) per fer de jutges?

Hem de començar a segar arran que ja hem arribat al temps de sega.

Valoració:9menosmas
Per Sion, fa mes de 10 anys

Riera, Porcel, Bonet...Molt be molt be, ho esteim fent de puta mare, cap es vol quedar per aqui...normal tambe, no? Mirau quins governants que tenim...

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente