cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.41°

El santanyiner més universal ja té un espai per al seu llegat

El Centre de Poesia Contemporània Blai Bonet obrí ahir capvespre les portes al segon pis de Ses Cases Noves

El llegat de Blai Bonet ja és a l'accés de tothom. Han hagut de passar deu anys des que el Consell de Mallorca compràs l'habitatge del poeta al carrer de Palma, número 74, de Santanyí. Tot i això, el nou Centre de Poesia Contemporània Blai Bonet no s'ubicarà a la seva casa pairal, sinó al segon pis de la casa de cultura Ses Cases Noves. Aquesta en serà la seu "transitòria", després que el Consell signàs un conveni de col·laboració amb l'Ajuntament de la localitat per a un període inicial de deu anys prorrogables.

Ahir capvespre, autoritats insulars i municipals inauguraren les noves dependències que serviran per donar a conèixer la persona i l'obra d'uns dels escriptors més essencials de la literatura catalana a Mallorca.

El centre està dividit en dues parts principals: una secció dedicada a la divulgació per posar en valor no sols el llegat de Bonet, sinó també de la poesia contemporània des del 1900 fins avui; i un altre espai dedicat a l'arxiu i biblioteca. Aquest darrer té com a tasca essencial la custòdia, conservació i foment de l'estudi del llegat de Bonet que, val a dir-ho, han cedit els hereus de l'escriptor al Consell de Mallorca. La gestió del Centre de Poesia anirà a càrrec de les Cases Museu del Consell, que dirigeix Carme Castells.

Pel que fa a l'espai expositiu, encapçalat pels mots d'El cant espiritual, no hi falta una taula braser on Bonet llegí, escrigué i també rebé les visites dels seus amics i companys literaris. El recorregut està dividit en sis punts diferenciats en què tampoc no es passa per alt la faceta de Bonet com a creador plàstic. El centre inaugurat ahir estarà obert al públic de dimecres a dissabte.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.