algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

El Teatre de Petra torna un clam

L’espai escènic va acollir dissabte vespre l’acte de presentació de la iniciativa 'Som Països Catalans'

21570
Un moment de l'actuació de Biel Majoral, amb Maribel Servera i Macià Ferrer. | Ainhoa Galindo.

El Teatre de Petra es convertí dissabte vespre en un clam per la llengua i el territori catalans amb la presentació de la iniciativa Som Països Catalans. El recinte no només es va omplir de gom a gom, sinó que més d'un centenar de persones quedaren sense entrada per presenciar l'acte. A més de llegir-s'hi un manifest fundacional, s'hi pogué gaudir de les actuacions de Biel Majoral, reconeguts glosadors com Macià Ferrer i Maribel Servera, i els integrants de l'espectacle La cançó necessària (Pau Alabajos, Cesk Freixas, Meritxell Gené, Josep Romeu, Jordi Montañez i Andreu Valor).

L'altre manifest de la vetlada fou el que aquests darrers llegiren a favor d'una cultura crítica. La nit començà amb les paraules d'Albert Giner, del Casal Independentista de l'Eixample (Barcelona), qui fou l'encarregat de presentar la iniciativa, amb tres eixos fonamentals: la defensa de la llengua, fomentar iniciatives en clau nacional i la mobilització social. Albaïna, Pla de Mallorca en Marxa i Arran foren les tres entitats mallorquines que participen en el projecte.

Laura Dorado, d'Arran, fou precisament qui llegí el manifest fundacional. "Els Països Catalans són la nostra nació, la nostra terra. Un país divers, plural, amb un gran potencial i que volem lliure en un món de pobles lliures", començava el document.

L'actuació de Biel Majoral fou el colofó perfecte a l'acte, que en tot moment va ser molt emotiu. Majoral finalitzà amb No ens faran callar i altres temes ben coneguts. A més, el cantautor aprofità l'ocasió per homenatjar els mestres, que pateixen una situació prou difícil, davant un públic que acabà dret i aplaudint amb força. No hi hagué gaires representants del món polític al pati de butaques

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Som una nació, fa mes de 11 anys

El Pais Balear ès la nostra nació, la nostra terra. Un país divers, plural, amb un gran potencial i que volem lliure junt amb el Pais Català en un món de pobles lliures.

Valoració:6menosmas
Per bernadet, fa mes de 11 anys

Vos imaginau si, a més d'omplir teatres, fóssiu capaços d'omplir de vots les urnes? Això sí que ja seria el súmmum!

Valoració:10menosmas
Per Francesc, fa mes de 11 anys

Açò es comença a posar en marxa!!

No passarà gaire temps fins que s'estat en què vivim es divideixi en dos. Llavors serà NECESSARI decidir a quin tros hem de quedar!

Amb es Principat ja està clar que ningú mos prohibirà viure en català, que hi haurà empara i facilitats per qui fins ara hagi hagut de viure sabent només castellà, que no haurem de pagar AVEs buits, i que es governs no seran prou enfora de sa gent que es mou (recordau sa manifestació de 1,5-2 milions de persones a Barcelona?) com per mirar a una altra banda: si es compixen sa gent, hauran de dimitir.

Si quedam dins d'una Espanya sense es Principat, per contra, ... en fi, millor ni pensar-hi!

Valoració:-5menosmas
Per Palmesana, fa mes de 11 anys

Petra és un poble petit que té uns grans habitants. Enhorabona als petrers i petreres.

Valoració:-6menosmas
Per whk, fa mes de 11 anys

caladorer:

Et convé una pujada de calçons.

Valoració:9menosmas
Per II*II, fa mes de 11 anys

Català, sí; bilingüisme, no.

Valoració:7menosmas
Per caladorer, fa mes de 11 anys

Quina llàstima!! Imposar el bilingüisme??? Imposa't a tu mateix una obertura de ment.

Valoració:-5menosmas
Per corc, fa mes de 11 anys

@ escardapenyes
M´ha agradat molt lo de plasa fixa de idiota, pes Cabrit aaaaahhaaahhhaaa,molt acertada.
SALUT poble de Petra i tots es de les ILLES, i tots els que es sentan mallorquins i catalans, com diu en BIEL i deie en TONI ROIG que en pau descans, ¡ no mos fareu callar, politics de dreta astantisa ¡ salut i forsa par la llengua i per la terra ¡

Valoració:-4menosmas
Per Aquí, en català!, fa mes de 11 anys

Que no ens imposin el bilingüisme també en aquest fòrum: deixem sense respondre ni valorar els comentaris en la llengua cooficial distinta del català. I si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí l'idioma foraster no és útil ni necessari.

Valoració:8menosmas
Per ianekin, fa mes de 11 anys

Salut i força! Molt bé!

Valoració:18menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente