algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
11°

Mallorca queda sense Setmana del Llibre en Català

El Gremi de Llibreters descarta organitzar la mostra tal com s’ha fet durant 23 edicions. Ara estudia fer qualque acte o activitat puntual per “donar presència a la literatura en català”

22536
El Gremi continuarà amb la Fira del Llibre, però “més austera” i amb un altre “tarannà”. Foto Arxiu. | R.C.

Era la crònica d'una mort anunciada. La junta del Gremi dels Llibreters de Mallorca decidí ahir migdia que enguany no organitzarà la Setmana del Llibre en Català. La cita s'havia de dur a terme a la capella de la Misericòrdia al febrer, però els impagaments de les administracions públiques han forçat el Gremi a cancel·lar-la. Això suposarà que la mostra literària en la llengua pròpia, tal com avui la coneixem, no es realitzarà després de 23 anys d'història.

Tot i això, el Gremi no vol renunciar a l'activitat que dóna "presència a la literatura catalana" i per aquest motiu "farem qualque activitat o acte", apuntà el president del Gremi, Francesc Sanchís, després d'acabar la reunió. "No tenim capactitat financera per organitzar una Setmana del Llibre, però realitzarem alguna actuació relacionada amb la literatura en català", afegí.

La setmana que ve, la junta de llibreters es tornarà a reunir per debatre quines activitats es poden fer en comptes de la Setmana. "Una jornada tipus Sant Jordi o activitats a les mateixes llibreries són algunes de les opcions que estam estudiant", explicà Sanchís, qui recordà que el problema és econòmic i els endarreriments en els pagaments.

Tal com avançà ahir dBalears, el Gremi ha pres aquesta decisió després que el Consell de Mallorca no hagi fet efectives les seves aportacions tant per a la Fira com per a la Setmana del Llibre dels anys 2011 i 2012. El departament de dirigeix el vicepresident Joan Rotger deu al Gremi un total de 102.500 euros.

Pel que fa a la Fira del Llibre, Francesc Sanchís apuntà ahir que el Gremi ha decidit continuar organitzant-la, encara que "haurem de canviar-ne el tarannà i també abaixar costos". La primera passa serà posar-se en contacte amb l'Ajuntament de Palma per concretar un espai on realitzar-la, sobretot després de la polèmica de l'any passat pel que fa a la ubicació al parc de les Estacions. "Serà una fira molt més austera, però els llibreters no hi volem renunciar, malgrat les grans aportacions que hi feim", afegí el màxim responsable dels llibreters, qui recordà també la mala situació econòmica en la qual es troba el sector. "De moment, hem pogut pagar els proveïdors", precisà Sanchís. I és que la setmana passada la Conselleria d'Educació i Cultura del Govern va fer efectiu el pagament dels 13.000 euros concedits per a la Setmana del Llibre en Català de l'any passat, però encara queda pendent liquidar la partida de 28.000 euros atorgada el 2011 pel mateix concepte.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente
Per Mallorquín, fa mes de 11 anys

A lo mejor si hicieran la "setmana del llibre en mallorquí" la cosa iría mejor...

Todos sabemos que todo lo que suena a catalán levanta muchas antipatías por estas islas (por estas islas y por todos lados)

Valoració:1menosmas
Per Cada dia queda un poc menys, fa mes de 11 anys

Quan s´en vagin aquests "okupas", cebebrarem la Festa del Llibre i la Festa d´haver-nos tret aquest mort de damunt. I seràn unes festotes de pinyol vermell, que duraràn més d´un mes. Ànims, dos anys passen aviat!.

Valoració:-1menosmas
Per Mallorquín, fa mes de 11 anys

Ay, qué pena, penita, pena...

Valoració:1menosmas
Per L'OBRA DE TOTS, fa mes de 11 anys

http://www.verkami.com/projects/3953-l-obra-de-tots

Documental sobre mig segle de lluita dels mallorquins per mantenir viva la llengua catalana. Mig segle d'Obra Cultural Balear (1962-2012). Hem lluitat 50 anys i lluitam ara, més que mai. Tenim una història, ens importa i la volem contar.

Valoració:2menosmas
Per Mallorquín, fa mes de 11 anys

Ok, buen trabajo de investigación, muchachote. ¿Y?

Valoració:1menosmas
Per Mirau com en són de feixistes, fa mes de 11 anys

http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/01/joan_carles_i_amenaca_javier_godo_per_apropar-se_al_sobiranisme_92295.php

Joan Carles I va pressionar Javier Godó contra el sobiranisme

El monarca, segons el periodista Ignacio Escolar, va mantenir una conversa "extremadament tensa" amb l'editor de La Vanguardia, que va haver de ser hospitalitzat poc després

Valoració:1menosmas
Per pregunto, fa mes de 11 anys

Y la OCC con todo lo que nos ha robado durante los últimos años no podría aportar algo?

Valoració:1menosmas
Per Cabrit, fa mes de 11 anys

@Corky

OHHHHHHHHHHHHH......ja no podràs signar exemplars dels teus llibres.....

Valoració:-4menosmas
Per Alamerda, fa mes de 11 anys

I que en diun de dois aquests gonelles. Quina incultura!.

Valoració:1menosmas
Per Peix fregit i una bona gatera, fa mes de 11 anys

A Vicenç: Ni "El Rocío" de Santa Ponsa.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente