cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 18°
18°

Sóller es converteix en museu

La tercera edició de la Nit de l’Art congregà nombrós públic pels carrers principals del poble de la vall dels Tarongers. Més de setanta artistes presentaren les seves obres en una cita que es perllongà fins a mitjanit

L'art i la imaginació foren ahir els protagonistes pels principals carrers de Sóller en la tercera edició de la Nit de l'Art, que s'inicià a les 18 hores i es perllongà fins a mitjanit. Més de 70 artistes es reuniren per a l'ocasió, que fou seguida de valent pel públic, sobretot a mesura que les hores avançaven i la calor donava una treva. Museus, galeries, estudis i comerços se sumaren a la iniciativa i permeteren imatges tan curioses com la contemplació d'una pintura a l'aparador d'una farmàcia o d'una botiga de roba.

Can Prunera i el Museu de Ciències Naturals s'incorporaren per primera vegada a la Nit de l'Art sollerica. El museu modernista obrí les portes gratuïtament fins a mitjanit i presentà la mostra Ts-sT, on Laura Marte i Neus Marroig fan la seva reflexió al voltant del tren de Sóller.

La plaça del poble mostrà des de l'inici una gran animació. Molts d'artistes s'hi congregaren, amb una nombrosa representació d'escultors: Patrick Guino, Joan Cunill, Lluís López, Toni de la Mata, Toni Ogabán, Ricardo Saco, Gioia Fornari i Miquel Martorell, entre d'altres. Altres creadors que exhibiren les seves obres a la plaça varen ser Miguel Ozonas, Salvador Martínez, Joan Umbert i Marta Castro.

En arribar al carrer de la Lluna, el passejant es topava amb les fotografies que Pere Joan Oliver ha pogut realitzar a grups com Els Amics de les Arts, Manel, Antònia Font i Fora des Sembrat. Dues passes més enllà, el pintor Miquel Àngel Bernat convidava la gent a entrar al seu estudi.

El madrileny Juan Manuel Fernández Pineda pintava, mentrestant, a les portes de la galeria Racó 98. "És el segon any que porto la meva obra a Sóller. Aquest poble té certes coses que ja voldrien moltes ciutats", explicava mentre feia diverses pinzellades al seu quadre de l'església.

L'Obra Cultural Balear tampoc no faltà a la cita i dugué a terme el projecte anomenat L'Art de la paraula, sota el lema "Mai no ens aturaran". "Les paraules en la nostra llengua també són art", indicà la delegada a Sóller, Catalina Canyelles. Des de les 20.30 hores fins a mitjanit es llegiren fragments d'obres literàries i poemes musicats. Tots els passejants que es volguerem afegir a la reivindicació pogueren fer també les seves lectures.

Molts de bars oferiren viandes amb taules al carrer, i a Sa Fàbrica de Gelats es pogueren contemplar els treballs d'Anna David i Valerie van Dam mentre es prenia alguna cosa.

El grup Això.es (Paco Lorente, Ricardo Saco, Luis López i Salvador Martínez) s'ha encarregat enguany de l'organització d'un esdeveniment que agafa força i popularitat amb el pas del temps. A mesura que el sol partia, més persones se sumaven a l'esdeveniment. Passades les 21.30, una performança recordà als presents que les maneres de fer art són tantes com formes d'expressar-se dels creadors.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.