algo de nubes
  • Màx: 32°
  • Mín: 24°
30°

El Consell no reclamarà els 7,4 milions de Can Weyler i del Centre Catany

Madrid ingressà els doblers a l’Executiu pels fons estatutaris, però l’Administració insular no els emprarà. A més, haurà de tornar al Govern espanyol 30.000 euros més en concepte de l’avantprojecte del centre fotogràfic

Dos dels màxims projectes de l'anomenat "turisme cultural" que impulsà l'anterior equip del Consell de Mallorca estan ara en stand by. La Conselleria de Vicepresidència i Cultura del Consell no reclamarà els 7,4 milions d'euros que Madrid atorgà per a la creació del centre internacional de fotografia Toni Catany (4,3 milions) i la rehabilitació de l'edifici de Can Weyler per convertir-lo en un centre d'interpretació de turisme cultural (3,4 milions).

Aquests 7,4 milions provenien de l'Institut de Turisme d'Espanya i formaven part de les inversions estatuàries aprovades pel Govern espanyol l'estiu de 2009. Madrid ingressà les dues partides econòmiques a l'Executiu balear, però sembla que ara aquestes estan als llimbs de la caixa del Govern balear. Val a dir que l'anterior Executiu en gastà una petita part (uns 30.000 euros) per fer el projecte de la Fundació Catany, però no requerí el gruix de les dues partides per executar les obres de rehabilitació, segons apuntaren des de la Conselleria de Turisme del Govern i del Consell.

Així doncs, els més de set milions d'euros estan disponibles, però el Consell de Mallorca al·lega que ara no és moment per gastar "tants de doblers" en aquests dos centres. Asseguren que el que faran és "replantejar" ambdós projectes. "En temps de crisi, no podem continuar unes inversions de set milions d'euros", apuntava ahir el secretari tècnic de Vicepresiència, Miquel Barceló, tot i matisar que no vol dir que "renunciem al projecte", sinó que l'han "d'estudiar i revisar".

En realitat, el problema rau que Madrid ingressà els doblers a Tresoreria del Govern balear, però aquest només els transfereix al Consell si en presenta un justificant; és a dir, que "hauríem de bestreure els set milions, i no ens volem embarcar", afegia Barceló. Així doncs, hauran d'esperar i si, transcorregut el temps pertinent, Madrid reclama aquests 7,4 milions per no haver realitzat els projectes es perdria de nou una oportunitat per materialitzar dos projectes culturals mig en marxa.

És el mateix que succeirà amb l'ajuda de 30.000 euros que l'anterior equip insular de Cultura requerí a Madrid per fer l'avantprojecte del Centre Toni Catany i que ara, una vegada transcorregut el termini establert sense haver-se materialitzat, el Consell està "fiscalitzant l'expedient per al reintegrament de la subvenció". És a dir, tal com succeí amb les obres del Castell d'Alaró, es tornaran a perdre les ajudes estatals per manca d'agilitat o d'intenció de l'Administració.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Xuret, fa mes de 11 anys

A Xoric. Se veu que passes molta fam nen, ves a fer un volta per les dunes des Trenc i passat´ho bé

Valoració:-5menosmas
Per xoric, fa mes de 11 anys

Si fos un puticlub i anés enmig del trenc, ja estaria acabat.

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente