Acostar el fons musical de l'Arxiu Capitular als entesos i a la ciutadania, a fi que es conegui, s'estudiï i torni a ser interpretat. Amb aquesta premissa el director de la institució, Pere Fullana, juntament amb l'equip de l'arxiu, obre l'espai catedralici a estudiosos, estudiants i historiadors perquè revifin de l'oblit les partitures que es guarden a la Seu . El punt de partida serà la conferència que impartirà avui monsenyor Valentí Miserachs Grau, rector del Pontificio Istituto di Musica Sacra de Roma que, a partir de les 20.00 hores a la Seu, parlarà de la Música sacra, "inter artes excellens".
Aquesta comunicació s'acompanyarà amb una petita mostra d'algunes de les ‘joies' que es guarden a l'Arxiu Capitular i que demostren la importància del patrimoni musical de la Catedral. Hi destaca el cantoral provinent del monestir de les monges de la Concepció, que conserva la mostra més antiga del cant de la Sibil·la, declarada fa poc Patrimoni Immaterial de la Unesco.
L'historiador Josep Joaquim Esteve és qui més coneix aquesta part de l'arxiu i qui més n'ha estudiat les particularitats i les joies. Tot i això, encara no està tot catalogat i, com apunta Esteve, el volum de partitures és molt gran. Allò més antic és un fragment d'un leccionari del segle XIII, "tal vegada la manifestació musical més antiga que es conserva a Mallorca", afegeix l'expert, que estudia aquests documents d'ençà de 1997 i ara redacta la història de la Capella de la música.