algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

L'antic L'Asai, en perill

ARCA denuncia la intenció de l'Ajuntament de Palma de demolir l'antiga fàbrica de licors del segle XIX, que acollí la coneguda discoteca a la Porta de Santa Catalina

31376
La finca de la plaça de la Porta de Santa Catalina fou construïda l'any 1859. | ARCA

Un nou edifici històric torna a estar en perill. Així ho denuncià ahir l'Associació per a la Revitalització dels Centres Antics (ARCA), que denuncià la intenció de l'equip de govern de l'Ajuntament de Palma de demolir l'edici que durant anys acollí la discoteca L'Asai a la Porta de Santa Catalina. La protecció d'aquesta finca, edificada per l'industrial Bartomeu Roca Estades l'any 1859, ja fou motiu de polèmica fa tres anys, en la primera intenció d'esbucar-la. Llavors, l'entitat conservacionista denuncià la situació i aconseguí que la Comissió de Centre Històric de Cort aprovàs no derruir "l'antiga fàbrica de licors del segle XIX, anomenada Can Roca Suau i que més recentment va tenir als baixos la discoteca L'Asai", segons apunta el comunicat d'ARCA.

Era l'octubre del 2009 i es preservà la finca "pels valors històrics de caire indusgtrial i arquitectònic". Ara, anys deprés, torna a sortir a la llum la polèmica i apareix mesos després que el Consistori palmesà possibilitàs l'esbucament de l'immoble del número 31 de l'avinguda de l'Argentina, no inclòs en el catàleg, però sí amb interès patrimonial, segons ARCA i les associacions veïnals de Santa Catalina. El col·lectiu vetlador del patrimoni creu que "l'equip de govern actual té la intenció de dur la proposta de demolició a la Comissió de Centre Històric i Catàleg". Els motius, segons creu l'entitat, són "les pressions dels promotors", assenyala sense donar-ho per ferm. Davant això, demana una reunió urgent amb el regidor d'Urbanisme de Cort, Jesús Valls, per denunciar la situació i evitar una nova pèrdua patrimonial.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.