cielo claro
  • Màx: 14.96°
  • Mín: 7.61°
13°

Les Illes tornen a pujar a l'escenari de Tàrrega

Un total de quatre companyies balears participarà en l'edició de 2011 de la important fira catalana, que es durà a terme del 8 a l'11 de setembre i que tindrà en l'Amèrica Llatina un dels seus eixos

123960
Tot, de la companya mallorquina Produccions de Ferro i la gironina Mentidera Teatre. | R.C.

Res de res, la Companyia de Dansa del Teatre d'Alaró, els Botifanfarrons i Produccions de Ferro seran les quatre formacions que representaran les Balears en la propera Fira de Tàrrega, que durarà del 8 a l'11 de setembre i que tindrà l'Amèrica Llatina com un dels temes centrals. Res de res hi presentarà Pontes, un muntatge coproduït amb el grup brasiler Circo Dux. "Al meu entendre, Res de res és una companyia amb una solvència contrastada ", declarà ahir Jordi Duran, director artístic de la Fira de Tàrrega. A més, Pontes s'exhibirà a Londres en el marc del programa Gravity, fruit de la col·laboració del certamen català amb Greenwich+Docklands International Festival.
Moja Bieda serà l'espectacle de carrer que oferirà la Companyia de Dansa del Teatre d'Alaró, dirigida pel ballarí i coreògraf Carlos Miró. "Aquesta obra presenta un diàleg molt interessant amb el mobiliari urbà. A més, com que la companyia no havia estat mai a la fira, per a nosaltres suposa veure cares noves", assenyalà Duran.

En el cas dels Botifanfarrons, s'ha optat perquè formin part de la programació, atès que "són una opció molt vàlida per animar els carrers". "Ja els havíem vistos i ens varen agradar molt", afirmà el director artístic.
Una de les ofertes que més han atret els programadors de Tàrrega ha estat Tot, de la formació mallorquina Produccions de Ferro i la gironina Mentidera Teatre. Es tracta d'una peça dirigida per l'argentí Rafael Spregelburd. "Aquesta obra ens interessà, molt especialment, perquè és un exercici força potent de treball en equip. La veritat és que també teníem moltes ganes de representar-la pel fet que hi treballam a les ordres d'un home com Spregelburd", explicà Jordi Duran sobre aquest espectacle.

El director artístic de la Fira de Tàrrega opinà que "a l'escena balear es fa una feina molt interessant i l'únic emperò que s'hi pot posar és que, de vegades, manca mercat als grups. Per això, però, hi som nosaltres: per programar i obrir portes". A més, Duran destacà que l'oferta illenca és, com la de la mostra, "molt variada: abraça des de la música fins al circ i, a més, inclou coproduccions".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.