algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

La XXIX Fira del Llibre desafia la crisi

L'edició d'enguany, que disposa d'un pressupost de 86.000 euros, inclourà novetats, com sortejos per als compradors. Llucia Ramis farà el pregó inaugural

52010
Aquesta imatge correspond a la Fira del Llibre de 2010. El pressupost d'enguany és de 86.000 euros. | Miquel Àngel Canals

La XXIX Fira del Llibre (del 27 de maig al 5 de juny) arriba desafiant la crisi. Per entendre això s'ha d'acudir a les xifres de l'any passat, quan el pressupost de la fira ascendí a 65.000 euros després d'una retallada d'uns 8.000 euros. Res a veure amb la situació d'enguany, amb un pressupost de 86.000 euros, uns doblers que permetran innovar. Per començar, tots els que comprin un llibre durant la fira podran participar en el sorteig de diversos premis (que se celebrarà el darrer dia), com ara una passejada en globus, un viatge o un sopar, entre d'altres.

Com en altres edicions, els expositors aplicaran un 5% de descompte a totes les compres que es facin a la Fira del Llibre. A més, el darrer diumenge es posarà a la venda el llibre de saldo, sempre a preus molt interessants. Un total de 14 expositors seran enguany a la ja tradicional instal·lació del Born, amb dues noves incorporacions, Punt de Llibre i Maneu 3. Els 13 restants són Llibres Mallorca, Baobab, Literanta, Biblioteca de Babel, Born de Llibres, Embat, Casatomada, Llibreria Campus, Llibreria Alia, Lluna, Llibres Colom i Quart Creixent. Dels 86.000 euros de pressupost, aproximadament un 50% provindrà del Consell de Mallorca i el Govern. L'altra part prové del percentatge que paguen els diferents llibreters i expositors participants.

L'encarregada de donar el sus a les activitats de la XXIX Fira del Llibre serà l'escriptora mallorquina Llucia Ramis. Hi ha espai per a tot tipus de lectors, inclosos, és clar, els infants, als quals es dedicarà unes hores tant els dissabtes com els diumenges. Però el plat fort seran les presentacions de llibres.

Una altra de les activitats estrella serà la tradicional signatura de llibres. Els lectors es podran trobar amb autors comRosa Colom, Emilio Arnao, Gema Bonnín, Juan Pablo Caja, Pablo Caamaño, Jaime Alberto Nicolau, Juan Planas i Joan Queralt.
El president del Gremi de Llibreters, Francesc Moll, afronta aquesta XXIX Fira del Llibre amb un esperit molt animat. "Sempre som optimistes. Crec que tot s'ha de mirar des d'un punt de vista positiu i confiar que la gent es llevi de damunt aquesta psicosi de la crisi", explica. "Enguany procurarem que la Fira del Llibre sigui una cosa més alegre, amb més activitats i altres coses, que encara no estan del tot concretades. A més, a part de les activitats també hi haurà sortejos", afegeix.

En l'àmbit econòmic, tot són bones notícies, perquè a més d'haver pujat el pressupost, "ja s'ha cobrat la subvenció de l'any passat". D'altra banda, els canvis que es registren en les llibreries participants (aquesta edició n'hi ha dues de noves) són una cosa habitual en aquests tipus d'esdeveniments. "Sempre hi ha altes i baixes", sentencia Moll.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.