algo de nubes
  • Màx: 15.43°
  • Mín: 7.61°
15°

dSilen6: la música com a clam per la llibertat i la dignitat

Miquel Brunet fa un recull de bandes sonores de diversos projectes audiovisuals centrats en les figures d'Emili Darder, els vençuts republicans, Marià Villangómez i Costa i Llobera

54120
Miquel Brunet, un artista polifacètic però sempre entregat a la música. | Pere Bota

dSilen6 és el títol del disc que Miquel Brunet (Bunyola, 1961) presentarà demà mateix al Centre de Cultura Sa Nostra de Palma. Es tracta d'un recull de bandes sonores de diversos projectes audiovisuals: Nosaltres, els vençuts. Testimonis de la Guerra Civil a Mallorca (2003), La passió d'Emili Darder (2010) i Miquel Costa i Llobera, amor de pàtria (2004). També hi ha inclòs la cantata Terra natal, interpretada per la Coral de la UIB, i fragments de la suite Alfàbia que, malgrat que fou composta per Brunet en els anys 80, és ara quan veurà la llum mitjançant aquest disc, és a dir, que es "dessilencia".

Cal pensar que el títol d'aquest treball musical és tota una proclama d'intencions. "El fil conductor d'aquestes obres, que tenen una unitat conceptual, és que parlen de causes, persones i idees silenciades per força", declara l'autor de la tria. "Emili Darder, els republicans, la llengua, la natura... tots ells han estat silenciats", afegeix. Dessilenciar, produir dSilen6, no és res més que "tornar-los la veu". Per enllestir el projecte, Miquel Brunet ha tingut la col·laboració de molta gent, encara que és destacable que totes les veus del disc són femenines -les sopranos Esther Barceló i Caterina Bonet, Entreveus i la Coral Minuet. I és que les dones han estat ben silenciades al llarg de totes les èpoques de la història.

Damià Pons ha estat l'encarregat d'escriure un text introductori per a aquest àlbum, unes paraules en les quals tots els temes que integren el disc queden "admirablement" lligats. Els sons de dSilen6 són també un aparador perfecte per mostrar les influències de Miquel Brunet, un músic "eclèctic". "Malgrat que som de formació clàssica, m'agrada molt el jazz i també estic en contacte amb la música tradicional. Aquests tres elements són presents al disc, que té una part pianística important", assenyala el bunyolí, més centrat actualment en la faceta de compositor. "Ara tenc més temps per compondre, però encara faig classe al Conservatori i tampoc no he abandonat l'activitat editorial".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.