muy nuboso
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 11.57°
14°

L'edifici de la Fundació Jakober serà Bé Catalogat

La comissió de Patrimoni “suspèn amb deficiències” els projectes bàsics de Can Serra i les torres del Temple

La comissió de Patrimoni aprovà ahir que l'edifici principal de la Fundació Yannik i Ben Jakober, a Alcúdia, sigui Bé Catalogat, després que la setmana passada Ponència Tècnica de Patrimoni donàs el vistiplau a la incoacció de l'expedient per concedir aquesta protecció a la construcció de l'arquitecte egipci Hassan Fatthy.

Cal recordar que altres elements de la Fundació ja ha estat protegits, com la col·lecció de pintures Nins, que ja és Bé d'Interés Cultural (BIC). Seguint amb l'ordre del dia de la reunió, també s'acordà "la suspensió amb deficiències" del projecte bàsic de Can Serra, així com el de les torres del Temple, segons explicà el director insular de Patrimoni, Gabriel Cerdà. Això permetrà continuar avançant amb claredat, en ambdós casos, cap a un projecte de rehabilitació definitiu.

Un altre dels assumptes que va rebre el vistiplau fou l'autorització per construir el mòdul que connectarà la construcció original de l'Arxiu del Regne de Mallorca amb un edifici de nova planta, que s'aixecarà en la part posterior. Segons confirmà Cerdà, també s'autoritzà l'eliminació d'uns grafits contemporanis trobats en una de les escales de caragol de la Llonja. Sota aquests, se'n trobaren uns altres de major antiguitat. La comissió no aprovà la petició de Turiste d'instal·lar dues noves lones a la façana de Can Weyler que indiquin que allà es troben els banys àrabs de Renovart.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.