nubes dispersas
  • Màx: 18.11°
  • Mín: 13.93°
18°

Torna l'espai Lluc Fluxà

Maria Fluxà reobre la galeria, que ha estat tancada els darrers 10 anys, amb un homenatge a Louise Bourgeois

123602
Maria Salleras i Maria Fluxà. a l'espai de Can Ribera. | J.Torres

Maria Lluc Fluxà reobre avui a partir de les 19.30 hores la galeria Lluc Fluxà Espai HC després d'una absència de deu anys. Aquest retorn arriba de la mà de l'esposició Homenatge a Louis Bourgeois, una mostra que es perllongarà fins al 6 de maig. La relació d'amistat entre Maria Fluxà i Louise Bourgeois (París 1911- Nova York 2010) es remunta als anys 80 i perdurà fins a la mort de l'artista. Ambdues elaboraren el llibre artístic Metamorfosis, del qual es presentarà un facsímil en la inauguració d'avui. La galeria Lluc Fluxà Espai HC neix amb una clara filosofia, perfectament simbolitzada per les sigles HC: Hors Commerce, és a dir, sense intenció de vendre. Maria Fluxà no vol "participar del comerç de l'art". "Aquest és un espai per mostrar, no per vendre".
En aquest projecte, Maria Fluxà comparteix feina amb la historiadora de l'Art Marta Salleras. Amb ella intentarà dur els seus projectes artístics a altres galeries.

Homenatge a Louise Bourgeois està formada per peces de la col·leció de Maria Fluxà. En aquesta mostra es poden veure fotografies d'Alex van Gelder, una escultura, un dibuix a ploma i gravats. També es projecta el vídeo The Spider, de Juan Delcan, que il·lustra un poema de Gabor Barabas amb el mateix títol. La mostra estarà acompanyada per altres activitats: projeccions de vídeos, conferències i un concert per a violí. Dia 25 de març tindrà lloc una de les reproduccions. Aquest mes acabarà amb una conferència de la crítica d'art Maite Ibáñez sobre l'obra de Bourgeois. El concert, però, es durà a terme dia 5 de maig.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.