nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

Decàleg per als actes populars

Les festes de Palma fa un recorregut històric, antropològic i orientatiu per les celebracions més importants de Ciutat

Les festes de Palma, editat per Lleonard Muntaner, nasqué d'una proposta de la Regidoria de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística de l'Ajuntament de Palma, per tal d'arreplegar un protocol de les principals celebracions festives de Ciutat, que servís per dotar-les del necessari rigor històric.

Però aquest projecte inicial anà molt més enllà de ser un simple document administratiu i es convertí en aquest llibre imprescindible per donar les eines necessàries als ciutadans a l'hora de rebutjar interferències foranes en les expressions culturals populars de Palma.

Els autors de Les festes de Palma són l'historiador Gaspar Valero, Jaume Bueno i Bartomeu Font, aquests dos darrers membres del grup de música tradicional Nou Romancer.

"Aquesta recerca històrica pot servir per donar pautes", explica Gaspar Valero. "La documentació ja és a l'abast, encara que de la normativa s'encarreguen l'Ajuntament, el Consell i el Govern, segons pertoqui", afegeix.

Tal vegada amb aquesta informació es podran evitar coses com el fet de veure els Simpson pels carrers de Palma obrint les festes de Sant Sebastià.

Segons l'opinió de Gaspar Valero, "la democràcia també consisteix a fer que els ciutadans puguin controlar els polítics". A més, la cultura popular d'arrel tradicional està passant els darrers anys per uns dels seus millors moments. "Ara hi ha interès per totes bandes", prossegueix Valero. "També hi ha el tema de la Sibil·la, que ja ha valgut molt la pena que hagi esta destacada pel caràcter inalterable al llarg del temps", digué. Amb Les festes de Palma "s'han pogut documentar les tradicions i valorar la vigència del que hi ha ara". "La societat tindrà més mitjans per jutjat el que es fa".

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.