algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
19°

Amors i rivalitats per Mallorca

Actors, coral i músics preparen els darrers assajos abans de l'estrena d'Illamor, basat en les cançons de Tomeu Penya. El musical s'estrenarà el 9 de gener a l'Auditòrium

32958
La música en directe serà clau per a l'espectacle. | Ferran Aguiló - P. Bota.

Una terra imaginària: Illamor. Una protagonista: Mallorca. I el dolent: en Cucarell. A partir d'aquí que cadascú interpreti allò que vulgui. Aquestes són les claus principals del musical Illamor, basat en les cançons de Tomeu Penya i que a partir del 19 de gener es podrà veure damunt l'escenari de l'Auditòrium. L'escomesa no ha estat senzilla: fa dos mesos que els set actors i actrius protagonistes, juntament amb els 16 membres del cor, assagen de valent el muntage. Ahir capvespre continuaven les proves musicals a la setena planta de l'Auditòrium amb un cor ben concentrat en les directrius que donava el director musical, Raúl Patiño. Com sempre, la nota d'humor la posava el gran protagonista del musical, l'incombustible Llorenç Santamaria, que encarnarà "l'emprenyador" Cucarell, tal com ell defineix el seu personatge.

El cantant reconeix que li ha costat bastant endinsar-se de ple en l'obra i és ara, quan ja s'acaba, "que començ a gaudir-ne de bon de veres". Santamaria s'ha convertit en el 'pare' (o el padrí, com assegura el cantant) d'aquest musical. La seva experiència ha reportat confiança en el jove elenc d'actors i actrius que hi fan part. En Cucarell, però, reconeix que "som jo qui he après d'aquests joves, encara que la meva edat ha ajudat a formar aquest paper que requereix que vagi per sobre dels altres. Sempre faig de dolent", afegeix. Ara bé, sobre la reacció del públic, Santamaria no ho té tan clar i avisa el productor: "Juntament amb l'entrada hauríem de repartir mocadors entre el públic", bromeja, i és que "Illamor serà una sorpresa per a tothom", afirma.

Per contra, el productor del musical, Tomeu Oliver, matisa que aquest és un muntatge que té alguna cosa "especial", amb "moments còmics", però també amb altres "molt emotius", tal com són les lletres del cantant de Vilafranca. "Es combinen cançons divertides o fins i tot grolleres amb balades o fins i tot amb cançons d'amor cap a aquesta terra", apunta Oliver, qui remarca que Illamor és "una història que explica coses d'aquí amb la nostra llengua".

El musical arranca amb l'arribada de Tomeu (Paco Colombàs) quan retorna a la seva terra després de 15 anys d'absència, amb la mirada fitada cap a la que fou la seva estimada Mallorca (Irene Salort) i que ara pretén recuperar, tot i que s'hagi aplegat amb un malèfic Cucarell. En aquesta trama s'entrellaçaran lletres tan diveres com Plou, Havanera i Dimoni dins jo. En total, s'hi entremesclen més de vint-i-sis peces musicals de Tomeu Penya, que, segons assegura el productor, "ja està intigrat per veure'n el resultat".

El vestuari i l'escenografia també seran part important de l'espectacle, que s'estrenarà el dissabte de Sant Sebastià, dia 19, a les 20 hores. Després continuarà en cartellera fins dia 23, quan el projecte d'Illamor s'arraconi no se sap fins quan. "Fer gira per Mallorca és impossible, no hi ha escenaris on encabir el muntatge, presentar l'obra a fora s'haurà d'estudiar", sentencia Oliver.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.