algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
19°

Jornada de ball i intercanvi

La trobada de federacions de música i ball de les Illes Balears, reunida ahir a Palma per primera vegada, inicià l'activitat amb classes de dansa i música tradicionals de cada illa i una ballada oberta

Els balls populars de cada illa, amb les seves particularitats, varen fer front comú ahir a les dependències del teatre Mar i Terra. Era la primera trobada de federacions de música i ball de les Illes Balears, que es reunia per primera vegada a Ciutat, en un encontre marcat pel nou escenari de Santa Catalina.

Les inscripcions als diferents tallers de ball compliren les expectatives, atès que aquest intercanvi cultural animà balladors -i aprenents- a conèixer la cultura pròpia de cada illa. El sus el donaren a les quatre de l'horabaixa les colles de música i ball d'Evissa i Formentera que, armades amb les seves castanyoles, prometien unes hores d'entreteniment i bots. Bé, això darrer sols era per als homes, perquè per a les dones l'important és arrossegar els peus i anar cap cot.

"Han vingut dos membres de cada colla de les Pitiüses, de manera que en tenim una bona representació", explicava Joana Domenge, membre de la Federació, que remarcà la importància que tots els tallers de ball havien quedat coberts un dia abans de començar. I és que de cada illa se'n feren dos: un de dansa i un altre de ball.

Després del viatge pitiús, amb flautes i tamborins, arribà el torn de les danses menorquines, a càrrec de l'agrupació El Born de Ciutadella. Val a dir que la dificultat no és la mateixa que en els eivissencs, perquè els fandangos i les jotes són molt més semblants a les mallorquines que no pas la "curta" o la "llarga" eivissenques.

Ara bé, el més important encara estava per arribar, ja que els tallers no serveixen de res si un no demostra allò que ha après ballant a plaça, la vertadera essència de la cultura popular. A les deu del vespre, el teatre Mar i Terra aplegà balladors i curiosos de tots els indrets que xalaren amb la música dels ciutadellencs i S'estol Porrerenc.

El relleu serà avui a les 10.30 hores amb el taller de música i ball de Mallorca i una nova ballada popular a càrrec de la Revetla Jabalí de Muro.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per jaume roig, fa mes de 13 anys

es parla del ball eivissenc, com si fos una cosa anecdòtica i limportant eren els ball mallorquí i menorquí.
es ball eivissenc són tres passos i au.

a més, avui demati el senyor del grup de musica mallorquina amb el flabiol a la plaça de sant magí, començà a assajar en veu alta mentres tocaven els eivissencs, no esmentant mai k hi havien ballador i musics de les altres illes, amb un mallorcacentrisme sorprenent.

Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente