nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

Patrimoni torna a multar l'Ajuntament de Santanyí

El Consell de Mallorca interposa la segona sanció al Consistori per infracció del patrimoni històric a la fortalesa de Portopetro. També multa la restauració de la torre de la Roca Fesa

44702
El Consell reclama al Consistori que modifiqui el projecte de restauració de la torre nova de la Roca Fesa.

L'Ajuntament de Santanyí s'enfronta a dues noves multes del Consell de Mallorca. El departament insular de Patrimoni ha tornat a interposar una sanció econòmica de 300 euros al Consistori santanyiner per infracció al patrimoni històric a la fortalesa de Porto Petro i, a més, ha dictat una ordre d'execució i respectiva multa per la mala restauració a la torre nova de la Roca Fesa, també valorada en 300 euros. Ambdues multes es repetiran cada dos mesos fins que l'Ajuntament presenti els respectius projectes de restauració.

És la segona vegada que el departament insular de Patrimoni recorre a penalitzacions econòmiques amb l'Ajuntament de Santanyí. El 16 d'agost passat, el Consell ja va remetre una ordre d'execució i una primera multa de 300 euros arran de la mala rehabilitació de la fortificació de Porto Petro. Aquesta és la segona sanció i "les repetirem fins que l'Ajuntament presenti un nou projecte tècnic modificat o bé elimini aquelles parts que no s'adiuen amb el que aprovà la Comissió el febrer de 2004", aclarí ahir el director insular de Patrimoni, Gabriel Cerdà. "El que demanam és que duguin a terme el projecte que va presentar l'Ajuntament mateix i que després no complí", afegí el responsable insular.

Paral·lelament, el Consell de Mallorca ha interposat una altra sanció de 300 euros al mateix consistori per la restauració de la torre de la Roca Fesa, que també es realitzà sense complir les prescripcions marcades per la Comissió. En aquest cas, l'Ajuntament va instal·lar a la fortificació una escala d'accés al portal d'entrada amb bastiment d'acer inoxidable brillant, malgrat que el projecte de restauració aprovat sols permetia fixacions d'acer per a una escala de fusta de pi de nord. L'Ajuntament no seguí la idea inicial i el febrer de 2010 el Grup per l'Estudi de les Fortificacions Balears en presentà una denúncia davant el Consell. "No es poden permetre actuacions com aquesta, sobretot després dels reiterats avisos que hem remès a l'Ajuntament santanyiner.

Tot i que ells diguessin als mitjans que no els havien rebut, nosaltres en tenim els resguards", recordà Cerdà.
I és que abans d'interposar la sanció de 300 euros per l'incompliment de la restauració de la torre de la Roca Fesa, el Consell envià dues ordres d'execució al Consistori (una a l'abril i la segona al setembre) per tal que modificàs els greuges a la fortificació, declarada Bé d'Interès Cultural d'ençà de 1945. Tot i això, de moment l'Ajuntament no ha remès cap informe al Consell que, si continua així, no descarta iniciar un expedient sancionador, a banda de la multa pertinent cada dos mesos. Ara com ara, les dues sancions de 300 euros s'han de fer efectives en metàl·lic en un termini de 30 dies. Pel que fa a les deficiències de la fortalesa de Porto Petro, també es refereixen a la col·locació d'una barana d'acer inoxidable de 8,7 metres fixada amb ciment, a pesar que la Comissió de Patrimoni sols autoritzà uns ancoratges de ferro i corda.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Carroç, fa mes de 13 anys
Són sancions que fan rialles i que conviden a repetir les malifetes.
Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente