algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

Canet obre el curs de l'Acadèmia de Belles Arts de Sant Sebastià

44964
Canet pronuncià el discurs davant Martorell, Garcia-Ruiz, que exerci de president, Garcies i Vila. | M.À.Cañellas

L'Acadèmia de Belles Arts de Sant Sebastià encetà ahir el nou curs amb un discurs de l'artista i acadèmic numerari Ramon Canet sobre la vigència de l'obra gràfica. No debades, Canet és un conrador d'aquest art que, segons assegurà, sempre ha estat un mitjà amb consciència socialitzadora. "Com a obra original múltiple, l'obra gràfica porta un caràcter més democràtic i progressista que qualsevol altra manifestació artística", assegurà, tot posant com a excepció la fotografia i els mitjans audiovisulas i digitals.

La incursió, dins aquest camp artístic, de les noves tecnologies amb nous mètodes i llenguatges, centraren també part de la intervenció de Canet, qui lamentà la desconeixença de part de la societat -i també d'artistes- cap a les tècniques tradicionals de l'obra gràfica o fins i tot el seu significat (que es dedicà a explicar). "Hem de clamar per la necessitat de salvaguardar les tècniques tradicionals", però "difícilment serà possible si aquestes no es continuen aprenent en les escoles d'oficis, pràcticament desaparegudes al nostre entorn més proper".

Tot i això, expressà confiança que els mètodes tradicionals i les noves tecnologies "puguin conviure, si més no, com a processos híbrids". L'acadèmic numerari recordà que "en totes les formes d'expressió artística sempre es tracta de sumar, no de restar, ni de substituir", i que les tècniques tradicionals per al gravat calcogràfic, la xilografia i la litografia no poden quedar en un segon pla perquè "l'actualitat porta a la rapidesa", cosa que suposaria "un empobriment".

La cerimònia d'obertura fou presidida per l'arquitecte Luis García-Ruiz, qui substituí la presidenta de l'Acadèmia, Neus García Iniesta, que no hi pogué assistir. L'esdeveniment també serví per donar compte de la memòria de les activitats del curs 2009/10. A l'acte també hi foren presents el director general de Cultura, Pere Joan Martorell, i el seu homòleg al Consell, Maties Garcies. La música del violí barroc i la tiorba de Blai Justo i de Guillem Femenias clogueren l'acte d'inici acadèmic.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.