algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Can Prunera creix de nou

El museu augmenta la col·lecció amb la donació de 10 obres, 6 pintures i 4 escultures, la majoria d'artistes de l'Illa

El museu modernista de Can Prunera acollí ahir un nou acte de donació de peces per enriquir els fons. Aquestes obres han estat aportades per un bon nombre d'artistes i col·leccionistes, la gran majoria de l'Illa.

En aquests ocasió, varen ser deu els exemplars incorporats en un acte al qual assistiren membres del patronat de la Fundació Tren de l'Art. El president, Pere A. Serra, agraí aquestes noves entregues, que fan que el museu sigui cada vegada més conegut i més valorat.

Els lliuraments, que es varen dur a terme ahir, varen ser les següents: Andreu Barceló Rosselló llegà la seva obra titulada Estación de Sóller, realitzada el 1976. La pintura està feta en tècnica mixta damunt paper. Antoni Crespí Sbert aportà a la col·lecció l'obra Cala Sant Vicenç. Aquesta pintura és un hermós oli que, segons els responsables del museu, "ens trasllada a la Mediterrània més encisadora".

Christian Karis donà l'obra Can Prunera, realitzada el 2008 en una tècnica mixta i que recentment va ser exposada al museu modernista dins la mostra Sóller, Christian Karis. Cal recordar que l'artista juga amb els nous materials per tal d'aconseguir noves textures per als treballs.

Pere A. Serra va cedir també al museu l'escultura Ànsies de llibertat, de l'escultor felanitxer Jaume Mir, feta per primera vegada el 1951, en bronze. Jaume Mir és un dels escultors més coneguts de l'Illa, juntament amb Llorenç Rosselló, sobretot pels seus foners, no només realitzats en escultura. A més, Mir assistí a l'acte ahir migdia del museu solleric.

D'altra banda, el també escultor Joan Cunill aportà en aquesta ocasió l'obra Escalera de la vida, feta en acer Corten i en acer inoxidable. Joan Cunill féu un primer aprenentatge com a artesà del ferro a Sóller i, un cop hagué perfeccionat la tècnica, treballà com a ferrer per després instal·lar-se per compte seu. No obstant això, sempre va tenir temps per deixar volar la imaginació i crear obres com la que ara ha donat a Can Prunera.

La sollerica Magdalena Nicolau contribuí amb la donació d'una aquarel·la feta sobre paper, que destaca per la suavitat de les formes. En canvi, l'artista mallorquí d'arrels xilenes Martí Mas entra a la col·lecció de Can Prunera de la mà de la seva obra Lola dos, realitzada en acer inoxidable i acer Corten, cedida també per Pere A. Serra.

Un altre solleric, Miquel Àngel Bernat, entregà una creació en la qual, com en tota la seva obra, la tècnica va a cavall entre la pintura pròpiament dita i el collage. D'altra banda, Rafel Canyellas Roca aportà l'obra Cine Rialto, realitzada el 2008 amb tècnica mixta damunt paper fet a mà. Canyellas combina la faceta d'artista amb el seu treball a l'Escola de Disseny de les Illes Balears. Finalment, Can Prunera s'amplia amb el treball de Rafael Mahdavi, escultor d'origen iranià que d'infant passà temps a Alcanada (Alcúdia), juntament amb la seva família. L'obra, cedida per Pere A. Serra, du per títol Rayuela i es tracta d'una peça única feta el 1998 en acer Corten.

L'acte finalitzà amb un emotiu discurs d'Antoni Crespí Sbert, que recordà amb emoció el seu naixement a França i la seva infància a Sóller, de la qual guarda molt bons records i a la qual agraí els seus primers moments de formació com artista.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.