algo de nubes
  • Màx: 19.65°
  • Mín: 12.82°
20°

Setmana de lletres

Les activitats de Sant Jordi s'inicien avui a Ciutat. Firetes, teatre, música i bookcrossing recordaran la importància de la cultura escrita

L'activitat literària a Mallorca s'accelera a mesura que s'acosta Sant Jordi. La majoria de biblioteques públiques engreixen aquests dies els programes culturals, mentre les administracions públiques s'encarreguen de perfilar un calendari d'actes amb els llibres com a protagonistes. No debades, la promoció de la cultura escrita és encara avui imprescindible: "Les xifres de lectura del país continuen sent ben preocupants", recordava ahir la regidora de Cultura de Cort, Nanda Ramon.

Així doncs, Palma viurà aquesta setmana un dels programes més intensos de les darreres diades del llibre. El calendari d'activitats comença avui amb un acte en favor dels drets d'autor. Carme Riera plantarà un cedre al carrer de la Pólvora. Serà el tret de sortida a una programació que s'allargarà fins al 27 d'abril amb prop d'una cinquantena d'activitats arreu de la ciutat. Entre aquestes destaquen les firetes de llibres a les barriades de Son Gotleu, Son Gibert i Santa Catalina, a més del bookcrossing o passallibres en els diferents casals de joves de Palma i la presència de fins a 53 ninots de personatges literaris que inundaran Palma durant la diada.

"Enguany s'hi ha implicat, a banda del departament de Cultura, la Xarxa de Biblioteques, Dinamització Lingüística i la Direcció General de Joventut de Cort", explicà Nanda Ramon durant la presentació del seu programa.
També el departament de Cultura del Consell viurà la diada amb Paraules al vent. L'administració insular /presentarà dia 21 el llibre de George Sand Història de la meva vida. La Part Forana prepara actes com el Vermut Poètic al jardí de la Casa Museu Llorenç Villalonga de Binissalem (dia 24); el concert de Llunàtiques a l'Auditori de Campos (dia 23) i la intensa marató de rondalles a la Casa del Pare Ginard de Sant Joan (dia 23). Els esdeveniments organitzats pel Consell culminaran el mateix Sant Jordi amb l'itinerari Palma de la mà dels escriptors mallorquins del segle XX, a càrrec de Tomàs Vibot, i l'espai literari Paraules al Vent, dedicat a Salvador Espriu i Màrius Torres.

Cultura del Govern es limitarà enguany a posar una paradeta de llibres conjunta amb l'Institut d'Estudis Baleàrics (ara depèn directament de Pere Joan Martorell) i plantarà a la plaça Major l'exposició sobre l'obra de l'Escriptora de l'Any Carme Riera. Ara bé, la traca de final de Sant Jordi la posarà Cort el mateix 23 amb una vesprada de lleure i cultura al parc de Sant Magí. A l'intercanvi de llibres, els tallers i contacontes s'hi afegirà un sopar gratuït i el concert de Funkadictos i Whisky Facile. Serà el colofó a una intensa activitat literària que finalitzarà dia 27 amb una conferència de l'escriptora de Zimbabue refugiada a Palma Rhodah Mashavere, a la biblioteca de Son Gotleu.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.