nubes dispersas
  • Màx: 15.01°
  • Mín: 7.61°
12°

Recta final al quarter d'Intendència

El centre de recursos per a les arts plàstiques serà operatiu d'aquí a quatre mesos. Cort obre el concurs per a la seva gestió

El segle passat va acollir menjues i municions, però al segle XXI es convertirà en un centre artístic. Per sort, les tendències socials han canviat molt i tot apunta que el quarter d'Intendència està a punt d'iniciar una nova etapa. Almenys això espera la responsable de Cultura de Cort, Nanda Ramon, qui confia que el futur centre de recursos per a les arts plàstiques serà obert al públic abans del mes de desembre.

En realitat, la restauració de l'edifici del segle XIX finalitzà el maig del 2008, però per "problemes tècnics" encara no és operatiu. "La ubicació del generador ha estat la causa principal de l'endarreriment", aclareix Ramon. Tot i això, dilluns passat sortí publicat al Butlletí Oficial de les Illes (BOIB) el plec de condicions necessàries perquè empreses o associacions es puguin presentar com a aspirants a la gestió del nou centre. La contracta serà des de l'1 de setembre fins al 31 de desembre del 2010. Si bé l'administració dels recursos serà privada, Cultura s'apressà a especificar que tota l'activitat serà tutelada per la Fundació Casals d'Arts i Espais Expositius de Palma "en col·laboració directa amb l'Associació d'Artistes Visuals", com indicà la regidora.

La planta baixa del quarter, que és realment l'espai que ocuparà Cultura, tindrà dues funcions principals. D'una banda, la realització d'activitats dedicades a la formació d'artistes emergents i, d'altra, la constitució d'un espai obert en què els artistes puguin dur a terme els seus projectes. "Serà un lloc de trobada i de formació de diferents disciplines artístiques", hi afegí Ramon. També s'hi realitzaran dos tipus de tallers: uns d'ordinaris, que es desenvoluparan de manera regular, i uns altres de caràcter monogràfic, d'una durada específica.

En principi, els programes ordinaris estaran referits a tècniques pictòriques, dibuix, gravat, escultura, ceràmica, fotografia i arts visuals. D'altra banda, els creadors també podran llogar, de manera individual, uns espais determinats dins el centre de recursos d'art contemporani per tal d'aprofundir en el coneixement d'algun procediment artística o desenvolupar un projecte en concret.

Aquest serà el primer centre públic d'aquestes característiques a les Illes Balears i, per això mateix, tindrà una aplicació pressupostària de 23.400 euros per enguany i de 70.000 euros per al 2010.

 Usos compartits

A més a més, el quarter d'Intendència serà compartit per altres administracions públiques. Així, una petita part dels 1.800 metres quadrats de l'edifici correspon a la Conselleria de Turisme, amb unes dependències que ocupen l'antic passadís per als carros. En canvi, l'Imfof s'instal·larà al primer pis.

Cal recordar que aquest edifici fou adquirit durant l'anterior Pacte de Progrés amb els doblers de l'ecotaxa. El juny del 2005 el Govern va aprovar la cessió gratuïta d'aquest espai (juntament amb Can Serra i l'edifici Flex) a l'Ajuntament de Palma i, just després, el desembre del mateix any s'hi varen iniciar les obres, que s'han allargat durant tres anys. Ara fa un any i dos mesos que es troba tancat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.