algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

800 metres literaris

La Misericòrdia tornarà a acollir l'envelat de la Setmana del Llibre en Català, que també conmemorarà els 75 anys de l'editorial Moll

Divendres, el pati dels Homes de la Misericòrida tornarà a obrir les portes de bat a bat per omplir-se de llibres. Per tercer any consecutiu, un envelat (enguany més perfeccionat) acollirà la Setmana del Llibre en Català i també s’aprofitarà l’avinentesa per commemorar els 75 anys de l’editorial Moll amb una exposició organitzada pel Consell. Fins a 800 metres quadrats de llibres s’oferiran al públic a partir de divendres a les sis del capvespre, quan l’actriu Montserrat Carulla hi donarà el sus. Enguany, la setmana literària en la nostra llengua coincidirà amb la del Principat, cosa que ha propiciat, segons l’organització, que hi hagi més interacció entre ambdós esdeveniments. Així, són moltes les plomes del Principat que es deixaran veure entre el 6 i el 15 de març a Palma.

La primera serà el periodista i escriptor Gaspar Hernández, que presentarà la seva darrera novel·la, El silenci, guardonada amb el Josep Pla. Tampoc no hi faltaran Víctor Alexandre, amb Set dones i un home sol; Martí Gironell, amb La venjança del bandoler, i Lluís Busquests amb Els evangelis secrets de Maria i de la Magdalena. La d’enguany es pot definir, doncs, com una Setmana de premis, ja que moltes presentacions correspondran als darrers guardons literaris, com ara el Joan Margarit de poesia.

La consellera insular de Cultura, Joana Lluïsa Mascaró; la directora general de Política Lingüística, Margalida Tous, i el secretari del Gremi de Llibreters, Francesc Moll, presentaren ahir el programa d’actes de la fira, que combinarà presentacions literàries amb activitats per a infants, encara que menys que en edicions passades. L’exposició que s’inaugurarà divendres mateix a la Misericòrdia, amb motiu del 75è aniversari de l’editorial Moll, en serà la novetat. Una mostra que repassarà les primeres edicions de llibres, fotografies i alguns originals que no passaren la censura, explicava ahir Francesc Moll. Durant deu dies, un total de 80.000 llibres espera la visita del públic en un esdeveniment que, com digué ahir Margalida Tous, "m’agradaria no haver de presentar, ja que seria senyal que vivim en un país normalitzat". Mentre això no ocorri, caldrà continuar potenciant-ho.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Salvadora, fa mes de 15 anys
ENHORABONA!!! Deu ser un esdeveniment molt important.
Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente