algo de nubes
  • Màx: 15.43°
  • Mín: 7.61°
15°

«Ha arribat un punt en què el més difícil és fer el dibuix, l'acudit te'l fa la vida»

Avui, Dia mundial de la rialla, un gènere que tenyeix també la cultura i els espectacles

Ja ja ja, ha ha ha, hi hi hi o je je je. Tant se val com es vulgui escriure. L'humor, el riure, la comicitat marquen les passes del nostre dia a dia. Només així s'entenen fenòmens com el Chiquilicuatre i d'altres èxits teatrals, literaris, televisius o pictòrics.Avui diumenge, 66 països de tot el món celebren el Dia munidal de la rialla. Palma, en què un club del riure pioner a tot l'Estat espanyol no hi faltarà amb una festa a la plaça Major.

Quin és el secret del riure? Per Pep Noguera, de la companyia Diabéticas Aceleradas i ara també presentador d'un divertit programa de ràdio, el gran secret és «tenir sentit de l'humor. Em sent molt a gust fent que el públic s'ho passi bé i, sobretot, que això és el que ens diuen els espectadors, fent que s'oblidin per una hora i mitja dels problemes».

Pel pallasso Andreu Segura, de Mallorcaclown, «la rialla és el símbol de la humanitat, pura, transparent, sense ambigüitats» i tot i que el seu objectiu com a clown és més comunicar una sensació que no pas l'acte de fer riure el públic, la sensació del riure és de les més plaents que es pot trobar.

Qui també sempre arrenca un somriure, en aquest cas, amb els seus rotuladors, és Toni Bibloni, més conegut com a Bibi i col·laborador diari d'aquestes pàgines. «Ha arribat un punt en què fer el dibuix és el més difícil, perquè l'acudit ja te'l fa la pròpia vida», reconeix el dibuixant. Una vida, per tant, divertida però que s'ha de saber mirar amb bons ulls. El secret, per Bibi, «comença per riure's d'un mateix». Segurament per a molts, que avui sigui, a part del Dia de la mare, el Dia mundial de la rialla, no deixa de ser un truc comercial o oportunista . De tota manera, només hi ha una consigna: estrènyer els ulls, pujar les galtes, ensenyar les dents i deixar anar un suspir. Segur que ara, ja us sentiu molt millor.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.