nubes dispersas
  • Màx: 18.27°
  • Mín: 13.93°
18°

Les llums i les ombres de l'actualitat ompliren de dramatisme Sant Joan

Centenars de persones visqueren l'espectacular Davallament en el marc del santuari de Consolació

La problemàtica social dels nostres dies, com el terrorisme o la violència de gènere, va tenir el seu particular protagonisme en el Davallament de Sant Joan, on es van alternar els comentaris reflexius amb els texts bíblics. Un any més el santuari de Consolació va ser l'escenari natural d'aquesta escenificació, en la qual prenen part més d'un centenar d'actors d'entre quatre i cinquanta anys. Al llarg de tot l'any es van preparant per representar els diferents passatges de la Passió de Crist.

Els Amics del Davallement van posar en marxa el 1992 per primera vegada aquesta actuació, que a poc a poc ha experimentat un gran creixement, ja que s'hi han anat introduint modificacions i s'hi han incorporat noves escenes en cada edició. És un dels més complets de l'Illa juntament amb el de Pollença, Artà i Felanitx.

Ahir se n'interpretaren diversos passatges. S'inicià amb l'entrada triomfal de Jesús a Jerusalem durant el diumenge de Rams i continuà amb el darrer sopar o el moment de la traïció de Judes i el posterior lliurament a Pilat. La segona part s'inicia amb la condemna de Jesús a petició del poble. Un moment molt emotiu va ser el de les tres caigudes de Jesús portant la creu. El joc de llums va aportar gran dramatisme a la tercera part, on va tenir lloc la crucifixió de Jesús i els dos lladres en unes impressionants creus de més de quatre metres d'altura. El fred no va restar protagonisme al tradicional Davallament.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.