cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 18°
18°

Les entranyes culturals de la nació

L'associació PAS presentà ahir a Palma el projecte d'establir una ruta a peu pels Països Catalans

99282
L'associació ja ha fet diverses rutes, una d'elles a Eivissa l'any 2005.

Els Països Catalans, amb una extensió de 70.520 quilòmetres quadrats tindran ben aviat una ruta cultural per fer a peu. Un recorregut que s'endinsa pels paratges més recòndits de les nostres contrades i que, de manera exhaustiva, desgranarà les «joies» dels territoris de parla catalana. Sota el nom del «Camí» aquest és un projecte, segons expliquen els seus impulsors, que té el país i la seva gent com a protagonistes.

El vessant cultural, social, històric o paisatgístic es combinen en aquestes rutes que l'associació PAS posaren en marxa d'ençà del 2003. Palma fou ahir vespre l'indret escollit per l'associacio per presentar la proposta, amb la intenció d'acabar de perfilar el primer itinerari establert a l'illa de Mallorca: la serra de Tramuntana.

«Aquesta primera ruta recorre des de Sóller fins a Esporles passant per Deià i Valldemossa», explicà ahir Isabel Siquier, membre del col·lectiu. «Aquest és un procés participatiu per a la creació de rutes culturals en el qual tothom hi pot aportar idees. Una vegada configurat, aquesta serà també una aposta vàlida per combatre la desestacionalitat turística», assegurà Siquier. El casal de Can Alcover fou l'indret escollit pel «Camí» per presentar-se i explicar el projecte a les terres illenques, un indret, que per cert ja compta amb més d'un centenar de col·laboradors. Però el projecte «Camí» va més enllà d'una simple ruta per a amics i coneguts. El que pretén és establir i senyalitzar un ampli recorregut cultural que estarà fixat a través d'una guia en paper i també es podrà consultar a través de la seva web.

Si bé ja s'han iniciat les primeres passes per al tram definitiu. El «Camí» ha prefixat també un eix de ruta en forma de «8» irregular, símbol de l'infinit, de renaixement i de regeneració, a més de múltiples circuits brancals connectats amb el camí troncal, de manera que, a la llarga, tots els municipis hi puguin estar connectats. El recorregut concret de cada comarca és definit per les persones i institucions del propi territori de manera consensuada. L'objectiu no és arribar a un punt determinat, sinó al «Camí» en si mateix, una passejada que es pot allargar fins a sis mesos.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.