cielo claro
  • Màx: 35°
  • Mín: 27°
34°

Balears, Catalunya i Andorra es troben demà per perfilar l'Institut Ramon Llull

Bartomeu Llinàs serà el representant insular en aquesta reunió de feina a Andorra

92858

Josep Lluís Carod-Rovira, Francesc Antich i Juli Minoves signaren un acord conjunt per refer el Llull el desembre passat.

La XXVIII edició del Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull, que atorga l'editorial Planeta, servirà d'«excusa» als representants polítics de les Illes Balears, Catalunya i Andorra per dur a terme la segona reunió de treball pel que fa a la nova creació de l'Institut Ramon Llull.La trobada serà demà divendres al matí a Andorra la Vella i tot apunta que hi seran presents el ministre de Cultura andorrà, Juli Minoves; el director de l'Institut Ramon Llull, Josep Bargalló, i el secretari de la Presidència del Govern balear, Bartomeu Llinàs.

Després de la reunió que mantingueren les tres administracions al santuari de Cura el 17 de desembre passat, tot apunta que l'estructura legal del nou Llull serà el tema central de la trobada de demà. Ja en l'encontre a Mallorca es fixaren els tres primers mesos del 2008 com a termini màxim per construir l'arquitectura de la Fundació Institut Ramon Llull, nom que es donarà a la nova institució de manera oficial.

Segons el document presentat per la Generalitat de Catalunya el mes passat, i sobre el qual també treballen les altres administracions, el Ramon Llull es regirà sota la legislació andorrana i tindrà com a patrons Andorra i l'anomenat Consorci Ramon Llull (format pel Principat i Balears). Aquesta nova situació jurídica donaria més pes a la presència de la cultura i la llengua catalanes dins organismes internacionals.

Un altre fet a tenir en compte serà la constitució d'una delegació de l'Institut a les Balears i que la presidència seria de caràcter rotatori, a l'igual que ho era abans del 2004, quan l'Executiu presidit per Jaume Matas decidí abandonar la institució.

Des d'aquell moment el Govern Matas potencià l'Institut d'Estudis Balèarics, presidit aleshores per Gabriel Janer Manila, com a entitat «supletòria» del Llull.Les competències entre ambdues institucions poden ser molt semblants i ara, des del Govern balear, s'haurà de prefixar les actuacions que realitzarà d'una banda Sebastià Serra, president l'IEB, i de l'altra Isidor Marí, proposat per dirigir l'IRL des de les Illes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.