algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.33°
15°

Sa Pobla pren rumb cap a Gràcia

Foguerons, dimonis i tradició mallorquina a la Ciutat Comtal

L. ACEDO. Palma.
A partir de dia 25 de gener, el barri barceloní de Gràcia s'omplirà de cultura i tradició al més pur estil mallorquí, com succeeix des de fa ja setze anys. Sa Pobla pren rumb a Gràcia per a dos dies de tradició illenca en els quals durà la festa de Sant Antoni fins al Principat.

Els actes començaran divendres dia 25, amb la inauguració de l'exposició 25 anys de pòsters de Sant Antoni a sa Pobla. Dia 26 les places més conegudes del barri de Gràcia, com la de la Virreina o la del Diamant, dansaran amb el ritme del ball de bot i gaudiran dels foguerons i dels productes gastronòmics tradicionals de Mallorca. El moment àlgid serà dissabte mateix a les 20.00 hores amb l'inici d'una gran cercavila on participaran xeremiers, caparrots, geganters, trabucaires, bastoners, dimonis i castellers, entre altres.

Una vegada encesos els foguerons, la cloenda de la festa serà a càrrec dels grups S'Estol de Gericó, Abeniara de Felanitx i més de vint colles de xeremiers, que oferiran un repertori de balls i cants mallorquins en ple cor de la ciutat comtal.

«Un dels objectius d'aquesta festa és el d'estrènyer lligams per mitjà de la cultura amb el Principat», assenyalà el director general de Cultura, Pere Joan Martorell, durant la presentació de la 16a edició de Sa Pobla a Gràcia. «La Conselleria d'Educació i Cultura dóna suport a aquesta iniciativa, que actua com a plataforma i motor de promoció a l'exterior de la cultura popular i musical que es fa a les Illes», afegí Martorell.

Per la seva banda, el director de l'esdeveniment, Antoni Torrens, assenyalà que «és una festa amb setze anys de tradició i que anualment aplega més de nou mil persones. Una de les claus del seu èxit és que la implicació de les institucions del barri de Gràcia és total». «Són uns dies en què la unió del poble mallorquí i del català és molt gran», va afegir Torrens.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.