nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

El búlgar Vejdi Rashidov, amb obra a l'Illa, és homenatjat al seu país

Bulgària reconeix els 30 anys de trajectòria artística de l'escultor

L'escultor búlgar Vedji Rashidov, que poseeix obra a Mallorca, ha estat homenajat pels seus trenta anys de dedicació a l'art en el Teatre Nacional de Bulgària a Sofia. Durant l'acte, al qual assisitren el president de Bulgària, Georgi Parvanov, i el ministre de Cultura, Stefan Dunailov, es va projectar un documental sobre la trajectòria professional de l'escultor. Aquesta cinta conté algunes escenes enregistrades a Mallorca i indrets on hi ha present obra de l'artista.

Així les coses, en el document, hi intervenen diferents col·leccionistes de l'obra de Rashidov, entre els quals el president del Grup serra, Pere A. Serra. A més, algunes imatges s'enregistraren a Sóller, a la finca de Ses Tanques, de Can Serra. L'obra de Vejdi es caracteritza per figures antropomòrfiques i zoomòrfiques fetes en metall amb gran força expressiva. El seu treball és habitual en els encontres artístics internacionals d'ençà de 1978, monent en el qual l'escultor comença a exposar en el seu país, com també a l'exterior.

Rashidov nasqué a Dimitrovgrad (Bulgària) el 1951 i el 1978 es va graduar a l'Acadèmia de Belles Arts de Sofia. De llavors ençà, la seva feina artística ha anat prenent prestigi fins a abastar el reconeixement que se li ha reconegut al seu propi país. Durant la seva estada a l'Illa el 2005, Rashidov va «quedar molt impressionat per l'oferta cultural de Mallorca, especialment pel Baluard» i destacà que aquesta es tracta d'una «antiga fortalesa rehabilitada per a la construcció d'un gran museu». L'artista també prengué nota de la producció cultural illenca i destacà que escomeses que es realitzen es podrien prendre com a exemple a Bulgària.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.