algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
10°

Martorell i Treserras es reuniran per establir «aliances culturals»

El Govern vol implicar aerolínies en ajut dels creadors illencs

El director general de Cultura del Govern balear, Pere Joan Martorell, es reunirà el proper dia 21 de novembre amb el conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Joan Manuel Treserras. En l'agenda del dia de la trobada hi ha un tema fonamental: l'assoliment d'un acord que impliqui la reciprocitat de la recepció de les produccions culturals de cada un dels dos territoris a l'altre. Martorell assegurà que «el que hem de fer és establir aliances de recursos que permetin als nostres creadors sortir més sovint fora de l'espai insular i anar de cap al seu mercat natural i, a la vegada, afavorir que produccions culturals catalanes vénguin amb més freqüència a les Illes».

Aquesta proposta s'emmarca en el conjunt d'activitats que ha desplegat la Conselleria de Cultura del Govern balear amb la intenció d'afavorir encara més els intercanvis entre illes, i que té una primera plasmació en la conversió del circuit teatral de Mallorca en un circuit interinsular. En la reunió amb la Generalitat hi haurà ben segurament un tema que planarà: com fer possible que els trasllats entre un territori i l'altre no siguin tan cars, fet que dificulta encara més les contractacions a les altres comunitats dels creadors de cada una d'elles. Aquest fet s'agreuja encara més en la situació entre illes. «Fins i tot tenim demostrat que hi ha artistes ben coneguts a l'estranger que mai no han exposat a les altres illes i que són uns desconeguts a la resta de territoris de la comunitat». Per això mateix, el Govern balear vol forçar un acord amb les companyies aèries i navilieres per facilitar aquest desplaçament.

La consellera de Comerç, Indústria i Energia, Francesca Vives, va explicar que «nosaltres donarem tot el nostre suport a aquestes iniciatives i donarem suport perquè la Direcció General de Transport Aeri pugui establir aquests convenis». Vives també va incidir en el fet que «hem de recordar que la declaració de servei públic per als vols entre illes es va fer tot d'una que la demanà el Govern Matas, i arribà amb una aportació de 0 euros. Llavors varen desaparèixer tots els descomptes aeris i aquí arranquen els nostres problemes». L'intercanvi cultural entre illes i amb l'exterior és una de les competències principals que té la Direcció General de Cultura i per això Martorell vol incidir en les polítiques que ja es duen a terme i obrir-ne de noves, com el conveni amb Eliseu Climent al País Valencià. Així mateix, Martorell establirà contactes amb el ministre de Cultura, César Antonio Molina, amb qui es reunirà el proper 20 de novembre.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.