algo de nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
12°

La força del segle XX, Sebastià Llull, conegut com en Samsó, mor a Manacor a 77 anys d'edat

Va ser tota una celebritat per les seves grans demostracions de força, que dugué per tot el món

Va ser un home molt popular i conegut arreu del món. Demostrà una força tan desmesurada ens els anys 50 i 60, que li va valer el nom del Samsó del segle XX. Dilluns passat el manacorí, Sebastià Llull, moria a 77 anys d'edat, envoltat de la seva família. Ahir vespre la parròquia dels Dolors de Manacor va quedar petita en la celebració del seu funeral. Foren molts els amics i veïns volgueren acomiadar aquest home, que va dedicar part de la seva vida a rodar món oferint espectacles de força.

En Samsó va néixer a Manacor el 14 de setembre de 1930. Va viure durant molts d'anys a Sant Llorenç, on va fer bons amics. L'escriptor i historiador Bartomeu Ferrer, mort fa poc, en va escriure la biografia, titulada El Samsó mallorquí. S'hi relata que era un home intel·ligent i de gran cor que va triomfar amb la seva força física durant sis anys recorrent tota la geografia de l'Estat espanyol, Europa i l'Amèrica del Sud. Els seus espectacles de força eren prou coneguts a tot arreu i fou primera plana moltes vegades. La revista catalana Sàpiens va publicar el 2005 un ampli article dedicat a Sebastià Llull. Es va retirar a 34 anys, a causa d'un malaltia.

Així, en Samsó era capaç d'aixecar 120 quilos amb una mà, arrossegava un camió amb la boca i també amb la boca movia una furgoneta plena de gent. Doblegava barres de ferro com si res. Quan deixà els espectacles de força, muntà un bar a Manacor, davant l'estació, que també va tenir molta gent. Quan es va jubilar es va dedicar a la seva afició preferida, que eren les dames i els escacs. Ahir es donà el comiat a una persona que destacà per la seva força i que va fer amics per la seva manera de ser.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.