cielo claro
  • Màx: 19.47°
  • Mín: 9.02°
18°

«Veu de Mar» mostra Maria del Mar Bonet des d'una nova pespectiva

Emilio Garrido recull en el llibre una llarga entrevista a la cantant

El periodista Emilio Garrido presentà ahir a l'Espai Mallorca de Barcelona Veu de Mar, que edita Efecto Violeta a la col·lecció Paraula de Dona. El llibre inclou una llarga entrevista, realitzada en diverses jornades, a la cantant mallorquina Maria del Mar Bonet. El valencià, conductor del programa La Bañera de Ulises en Ràdio 3 sobre cultura i música de la Mediterrània, va estar acompanyat per l'escriptor Alfons Cervera i l'editora Pilar Algarra.

La vicepresidenta i consellera de Cultura del Consell, Joana Lluïsa Mascaró, i el director insular de Cultura, Maties Garcies, també acudiren a la presentació al costat de personalitats de la cultura, com el fotògraf Toni Catany, el director del diari Avui, Vicent Sanchís, i l'editor Xavier Folch, entre d'altres.

Maria del Mar Bonet va destacar que «durant els dies que va durar l'entrevista hi va haver un diàleg de seducció». La cantant va comentar que «Emilio volia que jo fos més atrevida però vaig intentar portar les coses d'una manera més tancada, encara que ell, a poc a poc, va aconseguir que parlàssim de temes dels quals mai abans no havia parlat», explicà.

Veu de Mar és el primer llibre d'una nova col·lecció, titulada Paraula de Dona. «Va ser tota una sorpresa veure que és com un llibre de poemes ja que en una pàgina apareix el text en català i en l'oposada en castellà», va advertir Alfons Cervera, que apuntà també que «l'entrevistador juga amb cartes amagades a través d'insinuacions».

Per la seva part, l'entrevistador valencià Emilio Garrido va mantenir que «la mar mediterrània no és lloc geogràfic sinó un estat de l'ànima». L'autor afegí també que la cantant «Maria del Mar Bonet és una clau important del nostre temps per arribar molt lluny i sentir-se com a casa». El llibre, que està dividit en cinc capítols, comença amb el record de la cantant mallorquina quan va conèixer l'escriptor Robert Graves, «de la mà del seu pare», i conté una sèrie d'il·lustracions de la cantant, i dues imatges del fotògraf Toni Catany. El record de l'escriptor Robert Graves és present en la memòria de Maria del Mar que en el seu darrer disc també n'hi ha fet menció. «Aquesta no és una biografia de la cantant sinó l'aproximació lliurada d'algú que reconeix Bonet com un luxe, com persona i cantant», va manifestar Garrido, que puntualitzà que «les cançons de Bonet no passaran mai de moda perquè són universals».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.