algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Art Cologne omple vuit mil metres de pintura, escultura i instal·lacions

Els responsables de la Fira demanen més espai per futures edicions

Enmig d'un gran desplegament de mitjans alemanys, la fira d'Art Cologne Palma es presentà ahir en societat a la terminal A de Son Sant Joan.
Vuit mil metres quadrats, el doble del que normalment acull el recinte firal, s'omplen a partir d'avui i fins diumenge de pintura, escultura i instal·lacions artístiques provinents d'arreu del món. En total, 55 galeries, bona part de les quals germàniques, prenen part d'aquesta mostra d'art modern i contemporani. Tanmateix, la representació insular a Art Cologne és més aviat minsa. Tan sols sis galeries illenques fan part de la fira: Altair, Ferran Cano, Xavier Fiol, Kewenig, Maior i Pelaires. Ahir, els màxims responsables d'Art Cologne, Gérad A. Goodrow i el director executiu de Kölnmesse GmbH, Oliver P. Kuhrt, recorregueren les instal·lacions de les diferents galeries acompanyats per la consellera de Comerç, Xisca Vives; el director general de Cultura, Pere Joan Martorell; el director de Projectes, Francesc Gálvez, i la regidora de Cultura de Cort, Nanda Ramon.

Kuhrt destacà la importància de venir a l'Illa encara que avançà «que aquest espai és insuficient, ja que la nostra intenció és ampliar el nombre de galeries i per tant necessitam expandir-nos», assegurà a aquest diari. Cal recordar que Fires i Congressos ha invertit un milió d'euros en l'adequació d'aquest recinte firal «provisional» pel tal d'adequar-lo a les necessitats de la fira. Tot i això, la consellera Xisca Vives mostrà la seva «esperança en l'èxit d'aquesta fira», que segons els organitzadors congregarà entre deu mil i vint mil visitants, i apuntà que una vegada que s'hagi duit a terme aquesta edició «ja en valorarem els resultats». Durant la presentació, Vives destacà també que «Art Cologne és un exemple de com Mallorca és i pot ser també una illa rica i diversa en oferta cultural».Per la seva banda, Martorell apuntà que malgrat tractar-se d'un projecte impulsat per l'anterior govern, «hi ha hagut una bona col·laboració entre els organitzadors de la fira i el nou Executiu amb un objectiu únic i consensuat».El recinte expositiu serà obert a partir de les 13 hores fins a les 21, i s'hi veuran obres d'artistes de totes les tendències i totes les procedències. La majoria de galeries que han pres part d'aquesta fira ja havien participat en altres edicions d'Art Cologne, mentre que d'altres, provinents de països asiàtics o de Mèxic, és la primera vegada que hi assisteixen. Paral·lela a l'activitat a la terminal A, s'ha instal·lat una exposició d'escultures de gran format als afores del recinte de Son Sant Joan i al passeig Sagrera de Palma. Les galeries mallorquines que intervenen en aquesta mostra són la Ferrà Cano, Kewening i Pelaires amb obres de Martín y Sicilia, Marcelo Viquez i Miquel Navarro, respectivament. Un atobús gratuït enllaçarà Son Sant Joan amb el centre de Palma i la Fira.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.