algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.91°

El Govern destina un milió d'euros per adequar la Terminal A a l'Art Cologne

A aquests doblers s'han d'afegir l'aportació anual que fa l'Executiu de 350.000 euros

65524
Fa un mes i mig que Fires i Congressos està realitzant les obres de d'adequació per incrementar l'espai expostiu. | M.À.BORRAS.

El Govern aportarà prop d'un milió d'euros per a l'adequació de Son Sant Joan per a la Fira d'Art Cologne, que se celebrarà entre el 19 i el 23 de setembre. A través d'un comunicat, la Conselleria de Presidència anuncià ahir que fa una invesió «propera al milió d'euros per tal d'adaptar el recinte firal a les necessitats d'una fira d'àmbit mundial com és Art Cologne». A aquesta quantitat s'hi han d'afegir els 350.000 euros aportats pel Govern d'acord amb el conveni signat el passat novembre entre els representants alemanys i l'expresident insular Jaume Matas.

Fa un mes i mig que Fires i Congressos inicià les obres «d'adequació» a la Terminal A ja que la mostra d'art modern i contemporani tindrà un espai expositiu de 8.000 metres quadrats, just el doble dels que disposa ara el recinte de Son Sant Joan. «Això és una mostra de l'interès i l'esforç que realitza Fires i Congressos envers aquest acte», assegurà ahir a aquest diari el director general de Projectes, Francisco Gálvez, qui també volgué aclarir «que aquest milió d'euros són una inversió», ja que l'espai servirà per acollir altres fires que es realitzin en el recinte firal.

Aquesta ampliació del recinte per a les galeries convidades serà just annex a la Terminal A i una vegada acabada la mostra d'Art Cologne, «es desmuntarà, encara que les infraestructures es podran tornar a emprar. Fires i Congressos assumeix una inversió que s'haurà de rendibilitzar», aclarí Gálvez. Aquesta inversió és a causa que els terrenys de la Terminal A foren cedits al Govern per part d'Aena «en una cessió temporal fins que no es disposàs d'un Palau de Fires i Congressos», aclarí ahir l'exconseller de Cultura, Francesc Fiol. Així mateix, afegí que aquesta quantitat li semblava una quantitat «adient» per a l'adequació de les infraestructures i per «l'envergadura de la Fira d'Art Cologne».

Per la seva banda, el comunicat difós ahir també esmenta que Cort «fa un imporant esforç» pel que fa a l'exposició d'escultures que amb motiu de la Fira es podran veure al passeig Sagrera. Mentre que la Conselleria de Cultura és l'encarregada de «la dinamització de l'àmbit cultural i artístic».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.