nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
14°

Palma es ret davant el compromís musical i artístic de Miquela Lladó

Molts amics acompanyaren la cantant en un sentit reconeixement

El món de la música tradicional i de la cultura popular es vestí ahir de gala. El claustre de l'antic convent de Santa Margalida de Ciutat quedà petit per acollí els centenars d'amics, coneguts i admiradors de Miquela Lladó, que la volgueren acompanyar en l'acte d'homenatge a la seva trajectòria professional. Entre ells hi havia cares conegudes com Tomeu Penya, Tomeu Estaràs i Gènia Tobin, a més de membres del grup Antònia Font, entre d'altres.

Pep Toni Rubio, component de Música Nostra i amic de Miquelina, fou l'encarregat de fer de mestre de cerimònies en un acte en què els sentiments es mostraren a flor de pell. Rubio repassà la trajectòria professional de la cantant des del seu ferm compromís amb la Nova Cançó fins a les intervencions més recents amb Rosa Saragossa i la música sefardita. Un recorregut artístic de més de trenta anys sempre lligat a la música tradicional i «a la defensa de la terra», puntualitzà.

Aquest acte de reconeixement ha estat impulsat per l'Ajuntament de Palma, a través del qual pretén donar una empenta a la tasca de molts professionals que es dediquen a la música i a la recuperació de la cultura popular. «Un acte de reconeixement en vida. Un homenatge a una persona que està en plena capacitat creativa, ben lluny de les acaballes de la seva trajectòria professional». D'aquesta manera el regidor de Benetar Social, Eberhard Grosske, lloà la qualitat artística de la coneguda veu de Música Nostra. La batlessa de Palma, Aina Calvo, també pujà a l'escenari per mostrar el seu agraïment a «una persona que ha contribuït a la renovació, normalització lingüística i al compromís d'aquesta terra». Grosske i Calvo entregaren a Miquela Lladó una escultura de Tomeu Ventayol entre els aplaudiments del públic.

Però el d'ahir fou un homenatge compartit. Després de les intervencions institucionals la mateixa Miquela Lladó mostrà al públic la seva vàlua professional a través de la música i la veu. Els versos de Maria Antònia Salvà foren l'inici d'un recital a través del qual Miquelina també homenatjava els seus oïdors. «M'abelleixen quatre coses...» marcava el poema mentre el públic s'anava entregant a la potent veu. Miquela Lladó no quedà tota sola damunt de l'escenari, ja que els membres de Música Nostra l'acompanyaren juntament amb altres amics com Joan Bibiloni, amb el qual interpretà el poema musicat de Miquel Àngel Riera Mai donis per finit o la veu de Marta Elka.

Un dels moments més emotius de la vesprada fou quan pujà a l'escenari Tiu Herrero, la filla de Miquela Lladó. Les dues interpretaren un tema propi titulat Els meus peus. Durant més d'una hora les cançons pròpies de Miquelina s'anaren combinant amb temes fets amb Música Nostra i d'altres versions de la cantant.

Si la poetessa de l'escola mallorquina inicià el recital, el poema de Joan Alcover La Balanguera clogué aquest acte d'estima a una música.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.