algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Cort convoca per primer pic els Ciutat de Palma d'animació independent

Als guardons podran optar-hi els treballs no lucratius realitzats des de gener del 2006

Els premis Ciutat de Palma han patit en les últimes setmanes diversos canvis. Primer, l'Ajuntament va anunciar que suprimia els guardons literaris en castellà i ara ha aprovat els d'animació, les bases de participació dels quals s'estan ultimant. De moment, ja se n'ha convocat de manera oficial la primera edició, el guanyador de la qual es coneixerà durant la pròxima gala de lliurament. El premi està dotat amb 12.000 euros.

Els Ciutat de Palma d'animació independent estaran oberts als projectes que no estiguin dirigits a l'àmbit comercial i que, per tant, s'hagin enregistrat sense ànim de lucre. D'aquesta manera, es premiaran aquelles històries que difícilment veuen la llum i que tenen problemes per projectar-se públicament. És a dir, aquelles propostes més arriscades i que aposten per l'experimentació.

Podran presentar-s'hi peces realitzades des de gener de 2006 que no necessàriament hauran de ser inèdites ni realitzades només per ordinador. La intenció és que els 12.000 euros del guardó es destinin a l'enregistrament d'una altra obra d'animació. A més, l'Ajuntament de Palma donarà a conèixer la peça.

«Amb aquests premis volem reconèixer el treball pioner realitzat des de Balears en aquest camp», va assegurar ahir Nanda Ramon, regidora de Cultura de Cort. Un treball que s'ha potenciat sobretot a partir del Màster MA ISCA d'animació per ordinador de la Universitat de li Illes Balears i els alumnes del qual han rebut nombrosos guardons en diferents certàmens.

Dimecres passat, la junta de govern va aprovar les noves bases del certamen literari i del d'arts plàstiques, i eliminà el Camilo José Cela de narrativa i el Rubén Darío de poesia. A més, Cort va decidir augmentar la dotació econòmica dels tres guardons.

D'aquesta manera, el Llorenç Villalonga de narrativa en català va passar de 18.000 euros a 24.000, i el Joan Alcover de poesia en català de 9.000 a 12.000 euros. L'Antoni Gelabert d'arts plàstiques també va augmentar la dotació, ja que passà de 12.000 euros a 18.000.

D'altra banda, el portaveu adjunt del Grup Municipal del PP a Cort, Rafel Duran, va anunciar ahir que en el pròxim ple del dilluns 30 de juliol plantejarà una sèrie de preguntes a la batlessa de Palma, la socialista Aina Calvo, sobre la supressió dels premis Ciutat de Palma en castellà.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.