algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

L'Institut d'Estudis Catalans estudia establir una seu permanent a Mallorca

Una delegació de l'IEC es reuní ahir amb l'Obra Cultural i la Universitat balear

99064
Jaume Mateu, Antoni Riera, Josep Massot i el president de l'IEC, Salvador Giner visitaren ahir Palma.

El president de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), Salvador Giner, acompanyat per una delegació d'acadèmics es reuní ahir amb el president de l'Obra Cultural Balear (OCB), Jaume Mateu, i l'equip rectoral de la UIB en un «viatge exploratori». L'objectiu d'aquests encontres fou trobar un espai cèntric dins Ciutat on poden instal·lar l'exposició itinerant que l'IEC ha realitzat en motiu del centenari de l'entitat. Una altra de les qüestions a tractar en aquest viatge va ser la intenció per part de la institució d'establir una delegació permanent a l'illa.

«Enguany, celebració del centenari, hem obert seus noves a Lleida i a Alacant, a més de les que ja té l'IEC en altres ciutats», explicà Giner. Fa anys, l'Institut d'Estudis Catalans inicià contactes a l'illa per establir-hi una seu, però la iniciativa no arribà a bon port. Ara, l'equip de govern es replanteja de nou aquesta possiblitat. «No hem de menester una gran seu, la nostra intenció és tenir un despatx permanent a Mallorca», afegí.

Fundada el 1907, la corporació acadèmica, científica i cultural celebra el seu centenari amb un ample programa d'activitats, algunes dels quals es desenvoluparan a Mallorca, com és el cas de l'exposició itinerat. «La mostra fa repàs a la història de l'IEC i de la cultura catana en general. S'hi combina la vessant científica amb la funció pedagògica», aclarí Antoni Riera, vicepresident de l'Institut. Juntament amb aquesta exposició, l'entitat també organitzarà tot un programa d'activitats complementàries de les quals no s'ha fet públic el contingut. «Ara cal trobar un espai cèntric i espaciós, ja que l'exposició ha de menester 200m2», afegí.

Diccionari

L'Institut també preveu presentar en breu la segona edició del Diccionari de la llengua catalana a Mallorca. «L'IEC presenta primer el diccionari al president de cada territori, una vegada constituït el nou Govern balear esperam poder entregar la segona edició a Francesc Antich i posteriorment fer la presentació pública» aclarí Salvador Giner, qui destacà també que catorze membres de l'IEC són originaris de les Illes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.