algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

«Els Guardians de Mallorca» recrea la història d'un litoral amenaçat

Un documental repassa les més de 40 torres de defensa de l'Illa

Era a final del segle XVI, i principis del XVII, quan a Mallorca, víctima de constants atacs de corsaris i vàndals procedents de Turquia, començaren a emergir les torres de defensa que encara resten imponents a molts dels penya-segats de l'Illa.

Aquestes torres, guardianes del territori, són les protagonistes del documental que Pere Salas i Equip 4 presenten divendres a l'Auditori d'Alcúdia, a partir de les 21.00 hores.

Per fer-lo han fet la volta completa a l'Illa, i han enregistrat més de 40 torres de defensa i recreat alguns dels episodis més tràgics que els ha tocat viure.

Pel seu guionista, Pere Salas, «el documental fa un repàs de l'evolució de les torres a Mallorca. De l'època i les circumstàncies en què foren construïdes i del seu reviscolament durant la Guerra Civil». Així mateix, el documental també té un punt crític, ja que vol posar en evidència «l'estat d'abandonament i deteriorament de les torres en l'actualitat».

Els guardians de Mallorca es serveix de documents, gravats, entrevistes i recreacions de ficció. És així com han agafat prestats els canons de la Festa dels Moros i Cristians de Pollença i han comptat amb l'ajuda dels Amics de n'Agustina per fer part de les recreacions marítimes. Així mateix, per Salas, un dels aspectes més importants del documental és també «l'aspecte paisatgístic i biològic on estan immerses les torres», ja que «la seva situació estratègica i de difícil accés han permès la conservació de la flora i la fauna».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.