algo de nubes
  • Màx: 15.01°
  • Mín: 7.65°

Via Fora, nova visió d'Alcúdia a les murades

Enguany s'introdueixen per primera vegada noves escenes

Fa quatre anys l'Ajuntament d'Alcúdia ideà una nova manera per donar a conèixer el seu patrimoni no només als turistes que els visiten, sinó també als mallorquins i mallorquines moltes vegades desconeixedors de la seva pròpia història i patrimoni. Així va néixer l'any 2003 el projecte Via Fora, que ofereix cada estiu visites guiades dramatitzades a les murades d'Alcúdia.

Després de veure l'èxit del Via Fora a les seves tres primeres edicions, els responsables municipals han volgut enguany introduir per primera vegada noves escenes a la representació teatral, que com cada any torna a ser dirigida per Carles Pujol. Així, per primera vegada arribarem al segle XX quan els primers turistes arribaren a Alcúdia i podrem veure el contrast entre l'Alcúdia més tradicional i els hippis dels anys 60.

També enguany, amb motiu de la processió de la Triennal del Sant Crist, es farà una edició especial del Via Fora el 26 de juliol a les 22 hores a l'escalonada de l'església que rememorarà el miracle del Sant Crist.

La resta de representacions es faran els dijous de juliol i agost, com cada any, tot i que enguany s'ha canviat el lloc d'inici del recorregut.

La primera escena, que du l'espectador al segle XIV quan el rei Pere el Cerimoniós ordena que es continuïn i finalitzin les obres de les murades, es farà a la porta de Sant Sebastià i des d'allà actors i espectadors s'aniran desplaçant a diferents llocs de la murada per veure i representar les diferents escenes de què consta aquest espectacle.

En aquesta edició, se suprimeix la darrera escena que es feia sobre l'episodi de la Guerra Civil i s'elimina, a més, aquest escenari perquè el mal estat del fossat podia suposar un perill. Així, una de les noves escenes es farà a l'escalonada de l'església, un lloc a peu de murada més segur i més visible i és que s'ha de dir que l'aglomeració de visitants feia a vegades difícil seguir la representació. D'aquesta manera, sembla que això serà més senzill.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.