algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Sus al Festival de balls folklòrics passat per aigua

Ni vestits típics, ni instruments tradicionals, els paraigües foren ahir capvespre els protagonistes de la presentació del Festival de Danses Folklòriques. La pluja havia amenaçat durant tot el dia, però a les sis del capvespre els dansaires de 34 estats decidiren plantar cara a la brusca i encetar el Festival amb una desfilada pels carrers de Ciutat. A la plaça d'Espanya ben poca gent esperava per veure els ballarins, sols qualque turista mirava de coa d'ull els dansaires i les seves vestimentes tradicionals. Els que més èxit tingueren fou el grup de Burundi, que armats amb tambors a damunt del cap, ballaven les seves danses tradicionals descalços.

Més de 1.600 ballarins i músics de diferents nacionalitats començaren la desfilada encapçalats pels xeremiers de Son Roca i els balladors gabellins. La pluja no s'aturava i tothom es tapava com podia. El grup escocès fou un dels més previsors, ja que damunt de les seves típiques faldes de quadrets duien un impermeable trasparent. No feien tan bona cara el grup d'al·lotes d'Estats Units que amb sabates de claqué miraven de no llenegar per damunt les rajoles del centre. Els que no s'aturaren de ballar i cantar en tota la desfilada foren el nodrit grup de Puerto Rico amb els seus vestits lluents i la salsa que els caracteritza, així com la Rusga Típica Da Correlha de Portugal.

En arribar al passeig del Born la pluja no havia cessat però semblava com si els dansaires ja s'haguessin acostumat a la humitat. Després de més d'un quart d'hora d'esperar davall l'aigua, la regidora de Turisme de Cort, Francisca Bennàssar, pujà damunt el cadafal per donar la benvinguda als grups convidats. Les mamballetes es deixaren sentir quan Bennàssar deixà de parlar en espanyol, idioma amb el qual gairebé ningú l'entenia, i emprà l'anglès. Les Danses Folklòriques ompliran fins dissabte els carrers de Palma amb els seus sons típics. Sempre, clar, que el temps ho permeti.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.