algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

Els Al·lots ja fa deu anys que fan castells

La colla castellera dels Al·lots del Llevant i els Castellers de Mallorca aixecaren les seves torres humanes

La plaça de l'Enginyer Barceló, just davall l'imponent campanar de l'església dels Dolors, fou l'escenari on els Al·lots del Llevant i els Castellers de Mallorca es reuniren per celebrar la Diada Castellera, que serví per commemorar el desè aniversari dels primers. Semblava que, amb les seves torres, les dues colles volien imitar l'estructura del campanar de Manacor.

S'ha de mirar enrere i anar fins al mes de març de l'any 1996, quan un grapat de persones es reuní per efectuar el primer assaig de la colla i per iniciar-se en el món dels castells.

Ara, al cap de deu anys, els Al·lots del Llevant encara carreguen i descarreguen castells duent sempre les camises verdes que els identifiquen. Aquests anys, han passat per la colla més de 300 persones i ara són un centenar els joves i els grans que integren la formació. A part de l'actuació d'ahir a Manacor, la segona de la temporada, també aprofitaran aquest aniversari per realitzar una exposició i l'edició d'un llibre.

En la jornada d'ahir a Manacor, les dues colles illenques congregaren més de dos centenars de persones que, encapçalades pel batle de la ciutat, Antoni Pastor, gaudiren de l'esforç, la màgia i l'encant d'aquestes construccions.

El color predominant en l'inici de la Diada fou el verd de les camises dels Al·lots del Llevant, que carregaren i descarregaren un 3 de 7. Els Castellers de Mallorca hi replicaren aixecant també un 3 de 7. En la segona ronda, ambdues colles completaren un 4 de 7.

En la tercera, els Al·lots només pogueren intentar un 4 de 6 amb agulla, ja que no el pogueren carregar. En aquesta part de l'exhibició, els Castellers optaren per una torre de sis, un 2 de 6, a la qual respongueren els membres de l'altra formació aixecant també una torre de sis.

Llavors, per acabar la Diada castellera, celebrada a l'ombra del campanar, els Al·lots tancaren la seva actuació amb l'execució de tres pilars de quatre simultanis. Per la seva bada, els Castellers de Mallorca realitzaren un pilar de cinc per finalitzar a continuació amb dos pilars de quatre simultanis, que serviren de cloenda de la jornada.

Així, el primer dels actes d'aniversari de la colla manacorina es rubricà amb aquesta actuació que oferiren les dues colles mallorquines. Ara, els queda tota la temporada per anar materialitzant els objectius i per aconseguir que les Illes disposin d'una colla de vuit i, d'aquesta manera, pugin un escaló més en l'activitat castellera.

Amb tal finalitat, els caps de colla, i tota la gent que la integra, colles, grans i petits, continuaran carregant i descarregant estructures i fent pinya per donar a conèixer a la gent de l'Illa el món dels castells, a fi que en sigui partícip.

Ara, que tot just s'ha iniciat aquesta campanya, ambdues formacions acaben d'enllestir la seva preparació per gaudir de l'esforç que suposa carregar i descarregar nous castells i noves torres per arribar a les fites desitjades.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.